close
irna

شهباز شریف در تهران: آماده‌ی گفت‌وگو با هند هستیم

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان که به تهران سفر کرده است، می‌گوید که کشورش آماده است مشکلات خود با هند را از طریق گفت‌وگو حل کند.

او که عصر امروز (دوشنبه، ۵ جوزا) در یک کنفرانس خبری مشترک با مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران صحبت کرد، افزود اگر هند جنگ را انتخاب کند، پاکستان از خود دفاع خواهد کرد.

نخست‌وزیر پاکستان گفت که این کشور از جمله می‌خواهد با هند درباره‌ی موضوعاتی چون آب، تجارت و مبارزه با تروریسم گفت‌وگو کند.

روابط هند و پاکستان پس از حمله به گردشگران در کشمیر تحت کنترل هند، تنش‌آلود شد و به درگیری چند روزه میان دو کشور انجامید.

اما در روز بیستم ماه پیش خورشیدی، هم‌زمان با اوج‌گیری درگیری میان دو کشور، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا اعلام کرد که دو طرف روی آتش‌بس فوری توافق کرده‌اند.

وزیر خارجه‌ی امریکا نیز اعلام کرد دو کشور موافقت کرده‌اند که در یک مکان بی‌طرف گفت‌وگو کنند.

در آن زمان ایران نیز آمادگی خود را برای میانجی‌گری میان دو کشور اعلام کرده بود و عباس‌ عراقچی، وزیر خارجه‌ی ایران به اسلام‌آباد و دهلی‌ نو سفر کرد.

روابط ایران و پاکستان

شهباز شریف گفت‌وگویش با مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران را سازنده و مثبت توصیف کرد و گفت که ایران و پاکستان روابط عمیق فرهنگی و تاریخی دارند.

او گفت که دو کشور در پی گسترش روابط خود در حوزه‌های مختلف، از جمله توافق‌ در زمینه‌‌های چون تجارت و سرمایه‌گذاری است.

مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران نیز روابط دو کشور را «تاریخی» توصیف کرد و پاکستان را «همسایه مهم» ایران خواند.

او به ناامنی در مرزهای مشترک دو کشور اشاره کرد و گفت که مرزهای ما باید «عاری از ناامنی و حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی و جنایتکار باشد».

رییس‌جمهور ایران افزود که دو طرف برای ارتقای امنیت در مرزها و مبارزه با عوامل مخل امنیت، اشتراک نظر و اراده‌ی جدی دارند.

او گفت که دو کشور باید بتوانند روی مسائل مختلف، از جمله تجارت و سرمایه‌گذاری توافق کنند.

نخست‌وزیر پاکستان در ادامه‌ی سفر منطقه‌ای خود پس‌ازچاشت امروز از ترکیه وارد تهران شده است.

او با علی خامنه‌ای، رهبر ایران نیز دیدار و گفت‌وگو کرده است.

شهباز شریف در ادامه‌ی سفر منطقه‌ای‌اش قرار است به آذربایجان و تاجیکستان نیز برود.