close

پایان کنفرانس «بررسی روند دوحه»؛ روحیه‌ی حاکم در نشست‌های دوحه تعامل یک‌جانبه با طالبان بوده است

اشتراک کنندگان کنفرانس «بررسی روند دوحه» در آستانه‌ی برگزاری سومین نشست دوحه در مورد افغانستان و در اعلامیه‌ی پایانی این کنفرانس گفته‌اند که روحیه‌ی حاکم در نشست‌های دوحه تا اکنون تعامل یک‌جانبه با طالبان بوده است و مردم افغانستان که طرف اصلی هستند، در هیچ‌ گوشه‌ای از میز گفت‌وگو حضور نداشته‌اند.

در این اعلامیه که امروز (جمعه، ۱۸ جوزا) در شهر انقره ترکیه صادر شده، آمده است که «لذا پیشنهاد می‌گردد تا زمینه‌ی حضور معنی‌دار مردم افغانستان اعم از جریان‌های سیاسی، نهادهای اکادمیک و فعالین مدنی و زنان فراهم گردد.»

اشتراک کنندگان این کنفرانس همچنین گفته‌اند که حضور معنی‌دار نمایندگان جامعه‌ی مدنی افغانستان در این نشست‌ها برای طرح مطالبات مردم این کشور بدون هراس از طالبان به‌عنوان «یک مسئله» مطرح است و معیار و شرایط انتخاب نمایندگان و مکانیزم‌های پاسخ‌گویی آن‌ها نیز باید مشخص شود.

در اعلامیه‌ی پایانی این کنفرانس از سازمان ملل متحد خواسته شده است که بر اساس قطعنامه‌ی ۲۷۲۱ شورای امنیت این سازمان، نماینده ویژه برای افغانستان تعیین کند و در ایجاد گروه تماس توازن منطقه‌ای و بین‌المللی درنظر گرفته شود.

اشتراک کنندگان این کنفرانس همچنین خواستار راه‌اندازی «دیالوگ ملی افغانستان» به‌عنوان یکی از راه‌های عبور از بحران کنونی شده‌اند.

کنفرانس دو‌ روزه «بررسی‌ روند دوحه» با اشتراک شماری از فعالان سیاسی و مدنی افغانستان از سوی یک مرکز تحقیقاتی موسوم به «مرکز پژوهشی و پالیسی لاجورد یولی» در شهر انقره ترکیه برگزار شده بود.

در این کنفرانس از جمله شاه‌گل رضایی و راحله دوستم، از اعضای پیشین شورای ملی افغانستان، نصیراحمد اندیشه، نماینده‌ی افغانستان در جنوا و فیض‌الله ذکی، وزیر پیشین کار و امور اجتماعی کشور حضور داشتند.