close
International Criminal Court

دادستان دیوان کیفری بین‌المللی خواستار بازداشت مقام‌های اسرائیل و حماس شد

کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی خواستار صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یو‌آو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، یحیا سنوار، فرمانده نیروهای حماس در غزه، محمد دیاب ابراهیم المصری، رهبر شاخه‌ی نظامی حماس و اسماعیل هنیه، رییس‌دفتر سیاسی حماس به اتهام «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» شده است.

این دادستان درخواست خود را برای صدور حکم بازداشت این افراد امروز (دوشنبه، ۳۱ ثور) به دیوان کیفری بین‌المللی ارائه کرده است.

کریم خان گفته است که براساس شواهدی که دفترش جمع‌آوری کرده، او دلایل منطقی دارد که نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل مسئولیت کیفری «جنایات جنگی» و سایر جنایاتی که در قلمرو فلسطین دست‌کم از هشتم اکتبر سال ۲۰۲۳ انجام شده، به عهده دارند.

این دادستان مقام‌های اسرائیل را به گرسنگی دادن غیرنظامیان به‌عنوان یک روش جنگی، قتل عمدی، رفتار ظالمانه، هدایت عمدی حملات علیه جمعیت غیرنظامیان و آزار و شکنجه متهم کرده و گفته است که این رفتارها خلاف قوانین بین‌المللی و «جنایت علیه بشریت» است.

کریم خان مقام‌های حماس را نیز به نابودی، قتل، گروگان‌گیری، تجاوز و خشونت جنسی، شکنجه، رفتار ظالمانه و توهین به شخصیت افراد به‌عنوان «جنایت علیه بشریت» و «جنایت جنگی» متهم کرده است.

این دادستان دیوان کیفری بین‌المللی گفته است که این درخواست‌ها براساس تحقیقات مستقل دفتر او صورت گرفته است و آنان اسناد و شواهد خود را براساس مصاحبه با بازماندگان، شاهدان عینی، ویدیوهای تأییدشده، عکس‌ و صدا، تصاویر ماهواره‌ای و اظهارات افراد مظنون جمع‌آوری کرده‌اند.

او افزوده است که در صورت موافقت قضات دیوان کیفری بین‌المللی و صدور حکم، تمام تلاش خود را برای بازداشت این افراد انجام خواهد داد.

از زمان آغاز جنگ کنونی در غزه، نیروهای اسرائیل و حماس به‌صورت گسترده به ارتکاب «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» متهم شده‌اند.

پس از آغاز این جنگ، افریقای جنوبی پرونده‌ی «نسل‌کشی» علیه اسرائیل در دادگاه بین‌المللی دادگستری باز کرد و مقام‌های این کشور را متهم به ارتکاب جنایت «نسل‌کشی» در غزه کرده است.

جنگ کنونی بین اسرائیل و حماس مرگ‌بارترین جنگ در تاریخ درگیری‌ها میان دو طرف بوده است.

از زمان آغاز این جنگ در هفتم اکتبر سال گذشته‌ی میلادی تا اکنون، براثر حملات اسرائیل در نوار غزه بیش از ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۷۹ هزار نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

علاوه بر این، پس از حملات اسرائیل بیش از یک میلیون نفر از باشندگان غزه آواره شده‌اند و مردم در بخش‌هایی از این منطقه به‌دلیل مسدود بودن راه‌ها به‌روی کاروان کمک‌های بشردوستانه از سوی اسرائیل دچار قحطی شده‌اند.

در حملات حماس به شهرهای اسرائیل در هفتم اکتبر نیز هزار و ۲۰۰ نفر کشته شدند و این گروه ۲۰۰ نفر دیگر را گروگان گرفت.