close
Photo: @AfghanistanInCH

اندیشه: سیاست‌های طالبان علیه زنان بذر یک ایدئولوژی خطرناک را در ذهن نسل جدید افغانستان می‌کارد

نصیراحمد اندیشه، نماينده‌ی افغانستان در جنیوا می‌گوید که تحکیم سیستم ستم و سلطه‌ی جنسیتی جاری طالبان و انسانیت‌زدایی از زنان و دختران توسط این گروه، یک «ایدئولوژی خطرناک» را در ذهن نسل آینده‌ی افغانستان، به‌ویژه مردان جوان و پسران می‌کارد.

آقای اندیشه که امروز (سه‌شنبه، ۲۹ جوزا) در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد صحبت می‌کرد، نسبت به پی‌آمدهای این ایدئولوژی برای منطقه و فرامنطقه هشدار داد.

او افزود که این ایدئولوژی می‌تواند خطرات امنیتی بالقوه را برای منطقه و فراتر از آن به همراه داشته باشد.

آقای اندیشه در بخش دیگر از سخنان خود گفت که افغانستان در زیر حاکمیت طالبان با بدترین بحران نهادینه‌‌شده‌ی حقوق بشر در جهان مواجه است.

او افزود که طالبان به تعهدات افغانستان در منشور سازمان ملل متحد‌ و معاهدات بین‌المللی پابند نیستند و در یک سال اخیر ۵۲ دستور صادر کرده‌اند که حقوق زنان و دختران را بیشتر محدود می‌کند.

نصیراحمد اندیشه گفت که طالبان در نزدیک به سه سال گذشته ثابت کرده‌اند که نه مایل هستند و نه می‌توانند تعهدات افغانستان تحت منشور سازمان ملل متحد را اجرایی کنند.

او تأکید کرد که از مشروعیت‌بخشیدن به طالبان، به‌ویژه در نشست آتی دوحه خودداری شود و برای دفاع از حقوق شهروندان افغانستان و پاسخ‌گوسازی طالبان، باید یک مکانیسم منسجم ایجاد شود.

بنفشه یعقوبی، کمیشنر سابق کمیسیون مستقل حقوق‌ بشر افغانستان نیز در نشست امروز شورای حقوق‌‌ بشر سازمان ملل متحد سخنرانی کرد.

او گفت که زنان در افغانستان در بیست سال اخیر و در حکومت پیشین این کشور، دست‌کم به برخی از حقوق خود دسترسی داشتند و می‌توانستند بدون ترس از بازداشت شدن و شکنجه، مطالبات خود را مطرح کنند.

خانم یعقوبی گفت اما پس از تسلط طالبان بر افغانستان، دین کشور به یک زندان عظیم و تاریک برای زنان و دختران تبدیل شده است.

او به‌ویژه در مورد وضعیت زندگی زنان دارای معلولیت هشدار داد و گفت که آنان با چالش‌های بیشتری تحت حاکمیت طالبان مواجه هستند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز در پنجاه‌وششمین نشست خود وضعیت حقوق‌‌ بشر در افغانستان را بررسی کرد.

در این نشست ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی حقوق‌‌ بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان گفت که طالبان سیستم سلطه و سرکوب نهادینه‌شده علیه زنان ایجاد کرده‌اند و اقدامات این گروه «جنایت علیه بشریت» است.

او گفت که سیاست‌های طالبان علیه زنان افغانستان باید بحث جرم‌انگاری و به رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی را به پیش‌ ببرد و افزود که زنان افغانستان خواستار ‌به رسمیت‌شناسی آن هستند.