close
Photo: Jelle Visser / Flickr

سازمان ملل روز گرامی‌داشت از «نسل‌کشی» مسلمانان در بوسنیا را تصویب کرد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای، روز یازدهم جولای را به عنوان «روز بین‌المللی بازتاب و بزرگ داشتن نسل‌کشی» مسلمانان بوسنیا در منطقه‌ی «سربرنیتسا» توسط صرب‌های این کشور در سال ۱۹۵۵ میلادی، تعیین کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، این قطعنامه دیروز (پنج‌شنبه، ۳ جوزا) با ۸۴ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۶۸ رأی ممتنع در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تأیید شد.

بر اساس گزارش این رسانه‌، ۲۲ کشور نیز در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این مورد شرکت نکردند که دلیل آن مخالفت شان با این موضوع بوده است.

امریکا و آلمان در کنار شماری دیگر از کشورها از حامیان این قطعنامه بوده‌اند، اما نماینده روسیه گفته است که به این قطعنامه رأی منفی داده است.

آنته لندرتسه، سفیر آلمان در سازمان ملل، این قطع‌نامه را معرفی کرده و گفته است که کشورش می‌خواهد سیستمی چندجانبه به وجود آورد تا از تکرار جنایات آلمان نازی جلوگیری کند، یاد قربانیان سربرنیتسا را گرامی بدارد و از بازماندگان حمایت کند.

او گفت که این قطع‌نامه علیه «صرب‌ها و صربستان» نیست، بلکه علیه عاملان این نسل‌کشی است.

مقامات صرب تبار بوسنیا و رییس‌جمهور صربستان با این قطعنامه مخالفت کرده‌اند و آن را «بسیار سیاسی» و «باز کردن زخم های قدیمی» خوانده‌اند.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، در یازدهم جولای سال ۱۹۵۵ میلادی صرب‌های بوسنیا به منطقه‌ی «سربرنیستا» که تحت حفاظت سازمان ملل متحد بود وارد شدند.

در گزارش این رسانه آمده است که آنان دست‌کم هشت هزار مرد و پسر مسلمان بوسنیایی را از همسران، مادران و خواهران شان جدا و «سلاخی» کردند.

کشتار سربرنیتسا نقطه‌ی اوج جنگ خونین ۱۹۹۲-۱۹۹۵ در بوسنیا بود که پس از فروپاشی یوگسلاویای سابق، صرب‌های بوسنیا را در مقابل دو قوم اصلی دیگر کشور، کروات‌ها و بوسنیایی‌های مسلمان قرار داد.

دو دادگاه سازمان ملل متحد وقوع «نسل‌کشی» در سربرنیتسا را تأیید کرده‌اند، اما صرب‌های بوسنیا و صربستان آن را انکار می‌کنند.