close

سیلاب در غور؛ سیل‌زدگان در مرغاب هنوز در فضای باز زندگی می‌کنند و کمکی دریافت نکرده‌اند

سیل‌زدگان در روستاهای «جنداک»، «اسفرمان» و «جه» در ولسوالی مرغاب ولایت غور می‌گویند که با گذشت یک هفته از سرازیرشدن سیلاب‌ ویرانگر در این ولسوالی، هنوز در فضای باز زندگی می‌کنند و هیچ کمکی دریافت نکرده‌اند.

در ویدیوهایی که از وضعیت این سیل‌زدگان امروز (جمعه، ۴ جوزا) به روزنامه اطلاعات روز فرستاده شده است، باشندگان این روستاها می‌گویند که نهادهای امداد رسان حتا تا اکنون برای بررسی خسارات ابتدای سیلاب به این ولسوالی نیامده‌اند.

در یکی از این ویدیوها دیده می‌شود که شماری از سیل‌زدگان در روستای «جنداک» در فضای باز بسر می‌برند؛ در حالی‌که باران در حال باریدن است و باد شدید نیز می‌وزد.

یکی از باشندگان این روستا می‌گوید که براثر سیل برای او «نه خانه مانده، نه جای مانده و نه زندگی مانده است.»

او می‌گوید، با وجود این‌که سیلاب همه‌چیز زندگی او را گرفته است، تا اکنون هیچ کمکی دریافت نکرده است.

در یک ویدیوی که دیگر به روزنامه اطلاعات روز فرستاده شده، دیده می‌شود که سیلاب در روستای «اسفرمان» خانه‌ها و یک پل را ویران کرده و باشندگان این روستا با مشکلات متعدد برای رفت‌وآمد مواجه هستند.

یک باشنده‌ی این روستا می‌گوید: «یک هفته شده است که سیلاب و توفان خانه‌های ما را ویران کرده است. . . برای ما مؤسسات و نهادهای خیریه هیچ کمک نکرده‌اند، ما همین حالا در پای کوه‌ها زندگی می‌کنیم.»

عبدالبصیر یزدان پناه، از باشندگان ولسوالی مرغاب به روزنامه اطلاعات روز گفت که طالبان راه‌های مواصلاتی این ولسوالی با مرکز ولایت غور را پاکسازی و بازگشایی کرده‌اند، اما نهادهای امداد رسان حتا برای سروی مقدماتی به این ولسوالی نیامده‌اند.

او می‌گوید که سیل‌زدگان در این ولسوالی با مشکلات متعدد مواجه هستند و حتا «نان خشک» برای خوردن ندارند.

میرآقا مصلح، معاون ولسوال طالبان برای ولسوالی مرغاب غور می‌گوید که روستای «جنداک» این ولسوالی بسیار آسیب دیده و وضعیت طوری شده که باشندگان روستاهای همجوار برای سیل‌زدگان نان خشک جمع‌آوری می‌کنند و اگر این کمک نباشد «فاجعه‌ی کلان» رخ می‌داد.

او می‌گوید که پس از موج اول سیلاب در این ولسوالی تنها سازمان بین‌المللی مهاجرت تعداد اندکی خیمه برای سیل‌زدگان کمک کرد، اما پس از موج دوم که بسیار ویرانگر بود، هیچ مؤسسه و نهادی حتا برای سروی به این ولسوالی نیامده است.

معاون ولسوال طالبان از مؤسسه‌ها و نهادهای امداد رسان می‌خواهد که به سیل‌زدگان این ولسوالی به صورت فوری کمک برسانند، در غیر آن وضعیت از کنترل خارج خواهد شد.

روز جمعه هفته‌ی گذشته شهر فیروزکوه در مرکز و چندین ولسوالی ولایت غور، از جمله مرغاب شاهد سرازیرشدن سیلاب‌ ویرانگر بود.

مسئولان محلی طالبان اعلام کردند که براثر این سیلاب دست‌کم ۵۰ نفر جان باخته‌اند و صدها خانه و دکان ویران شده است.

ولسوالی مرغاب ولایت غور پیش از آن نیز شاهد سرازیرشدن سیلاب‌ بود که بر اساس آمار طالبان بیش از هزاره خانواده را آواره کرده بود.