close
Photo: via Kremlin.ru

پوتین: ایجاد روابط با طالبان ضروری است

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه خاطرنشان کرده است که ایجاد روابط با طالبان ضروری است، زیرا این گروه افغانستان را کنترل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تاس، پوتین این اظهارات را در یک نشست خبری در تاشکند مطرح کرده است.

او گفته است: «افغانستان مسائلی دارد که برای همه غیرقابل انکار و شناخته‌شده است. این‌که چگونه با قدرت کنونی ارتباط برقرار کنیم، سؤال دیگری است.»

با این‌حال، رییس‌جمهور روسیه گفته است که طالبان کسانی هستند که افغانستان و قلمرو آن را کنترل می‌کنند و آنان مقام‌های فعلی در افغانستان هستند.

پوتین توضیح داده است: «ما باید از واقعیت پیش برویم و روابط را بر این اساس بسازیم.»

سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه‌ی روسیه نیز در اظهاراتی گفته است که طالبان «قدرت واقعی» در افغانستان هستند.

او گفته است که حذف نام طالبان از فهرست سازمان‌های ممنوعه‌ در روسیه بازتاب‌دهنده‌ی «واقعیت عینی» است.

ضمیر کابلوف، نماینده‌ی ویژه روسیه برای افغانستان گفته است که پیشنهاد حذف طالبان از فهرست‌ گروه‌های ترور‌یستی به ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور ارائه شده است.

به‌گفته‌ی او، این پیشنهاد از سوی وزارت‌های خارجه و عدلیه‌ی روسیه به پوتین داده شده است.

نماینده‌ی ویژه‌ روسیه گفته است که دیدگاه وزارت خارجه‌ی این کشور در مورد این موضوع «مثبت» است.

واکنش امریکا به اقدام روسیه

جان کربی،‌ سخن‌گوی شورای امنیت ملی امریکا گفته است که حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی و به رسمیت‌شناختن این گروه از سوی روسیه می‌تواند «پیام هولناک» داشته باشد.

به گزارش صدای امریکا، کربی در یک نشست خبری در پاسخ به سؤالی درباره‌ی پی‌آمد اقدام روسیه برای رقبای امریکا، از جمله چین و ایران گفته است:‌ «فکر می‌کنیم که [این اقدام] پیام هولناکی خواهد داشت.»

کربی گفته است که واشنگتن به دلایل متعدد، از جمله برخورد طالبان با زنان و دختران، به اقدام مشابه روسیه مبادرت نمی‌کند و نخواهد کرد.

کربی افزوده است: «ما در موقفی نیستیم و نخواهیم بود که طالبان را به‌حیث حکومت رسمی افغانستان به رسمیت بشناسیم. درصورتی‌که روسیه این کار را انجام بدهد، اعتقاد داریم که این پیام بدی به دیگران خواهد داد …این اقدام نادرست است.»

در کنار روسیه، رقیبان دیگر امریکا، از جمله ایران و چین رابطه‌ی نزدیکی با طالبان دارند.

چین تا اکنون تنها کشوری است که به‌گونه‌ی رسمی اعتمادنامه‌ی سفیر اعزامی طالبان را پذیرفته است.