close
Photo by Oliver Contreras/White House

کربی: مشابه حملات اسرائیل به رفح را بارها در افغانستان و عراق انجام دادیم

جان کربی، سخن‌گوی شورای امنیت ملی امریکا در واکنش به حمله‌ی هوایی اسرائیل به رفح که منجر به کشته‌شدن دست‌کم ۴۵ غیرنظامی شد، گفته است که ایالات متحده بارها حملات مشابه را در افغانستان و عراق انجام داده است.

به گزارش نیویارک‌پست، سخن‌گوی شورای امنیت ملی امریکا دیروز (سه‌شنبه، ۸ جوزا) در یک نشست خبری گفت: «ما مکان‌هایی مانند عراق و افغانستان را هدف حملات هوایی قرار دادیم که به طرز غم‌انگیزی باعث تلفات غیرنظامیان شدیم.»

آقای کربی گفته است که ایالات متحده پس از این حملات، به همان شیوه‌ای که اسرائیل عمل‌ کرده، پاسخ داده است.

او افزوده است: «ما به آن اعتراف کردیم، آن را بررسی کردیم و تلاش کردیم از آن درس بگیریم تا تغییراتی به‌وجود آوریم.»

سخن‌گوی شورای امنیت ملی امریکا به آخرین حمله‌ی این کشور که منجر به کشته‌شدن غیرنظامیان در افغانستان شد اشاره کرده و گفته است: «زمانی که از افغانستان خارج می‌شدیم، در یک حمله‌ی هوایی به طرز غم‌انگیزی یک پدر و تعدادی از فرزندانش کشته شدند.»

او افزوده است: «ما آن را جبران کردیم، از آن درس گرفتیم و رویه‌هایی را برای جلوگیری از تکرار آن وضع کردیم. این همان چیزی است که انتظارات ما در این مورد [از اسرائیل]خواهد بود.»

به‌گفته‌ی سخن‌گوی شورای امنیت ملی امریکا، اسرائیل گفته است که از بمب‌های دقیق استفاده کرده و حماس نیز اذعان کرده است که دو رهبر ارشد این گروه نیز در حمله‌ی اسرائیل کشته شدند که نشان می‌دهد آنان در میان غیرنظامیان پنهان شده بودند.

کربی گفت که یافته‌های اولیه‌ی ارتش اسرائیل نشان می‌دهد که یک انفجار ثانویه‌ی ناخواسته باعث کشته‌شدن غیرنظامیان شده است.

ا‌و ادعای اسرائیل مبنی بر استفاده از بمب‌های ۳۷ پوندی مهمات هدایت‌شونده را «حاکی از تلاش برای حمله‌ی هدفمند و دقیق» دانسته است.

جان کربی‌ اما تأکید کرده است: «اکنون، بدیهی است که این [حمله] نتایج غم‌انگیزی داشته، و بدیهی است که باید بررسی شود. ما باید بدانیم که چرا حتا با استفاده از مهمات هدایت‌شونده با قطر کوچک و دقیق، این اتفاق می‌افتد. اما ما باید اجازه دهیم اسرائیلی‌ها این کار را به پایان برسانند.»

او با اشاره به حملات هفتم سپتامبر حماس، به انتقادها از اسرائیل پاسخ داد و گفت: «شاید برخی از مردم فراموش کرده باشند که در هفتم اکتبر چه اتفاقی افتاد، اما ما فراموش نکرده‌ایم که هزار و ۲۰۰ اسرائیلی بی‌گناه سلاخی، مثله و شکنجه شدند. و آنان درست در کنار این نوع تهدید زندگی می‌کنند، که هنوز تهدیدی قابل دوام در رفح است.»

سخن‌گوی شورای امنیت ملی امریکا تأکید کرده است که اسرائیل کاملا حق دارد که نخواهد در کنار چنین تهدیدی زندگی کند و ایالات متحده به کمک به آن کشور ادامه خواهد داد.

حمله‌ی هوایی سه روز پیش اسرائیل بر اردوگاه «تل السلطان» در رفح که منجر به کشته‌شدن ۴۵ غیرنظامی شد، خشم جهانی را علیه اسرائیل برانگیخت.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل پس از این حمله در مجلس نمایندگان آن‌ کشور گفت که علی‌رغم تلاش‌ها برای آسیب نرساندن به غیرنظامیان، «چیزی به طرز غم‌انگیز اشتباه پیش رفت».

اسرائیل گفته است که هدف این حمله مقام‌ها و اعضای حماس بوده است و براساس اطلاعات دقیق انجام شده است، اما تلفات غیرنظامیان باعث انتقادات گسترده شده است.

این حمله در حالی انجام شد که دادگاه بین‌المللی دادگستری به اسرائیل دستور داده است که عملیات نظامی در رفح را متوقف کند.

پس از این حمله و با وجود خشم جهانی، اسرائیل به حملات و پیش‌روی خود در رفح ادامه داده است و تانک‌های این کشور دیروز وارد مرکز رفح شدند.

رسانه‌های بین‌المللی دیروز همچنین گزارش دادند که در یک حمله‌ی دیگر اسرائیل بر یک اردوگاه ساخته‌شده از خیمه در غرب رفح، دست‌کم ۲۱ نفر کشته شدند.

کشورهای مختلف جهان خواستار اجرایی‌شدن دستور دادگاه بین‌المللی دادگستری شده‌اند و از اسرائیل می‌خواهند که حمله به رفح را به‌دلیل نگرانی گسترده از تلفات غیرنظامیان متوقف کند.