close
Photo: @MSF_Afghanistan

داکتران بدون مرز: بسیاری از بیماری‌ها در افغانستان دیرهنگام تشخیص می‌شوند

سازمان بین‌المللی داکتران بدون مرز (ام‌اس‌اف) می‌گوید که باوجود بیش از دودهه کمک و سرمایه‌گذاری بین‌المللی، به‌دلیل «مسافت»، «هزینه» و این واقعیت که شماری از مراکز صحی به‌ اندازه‌ی کافی کار نمی‌کنند، شهروندان افغانستان هنوز در تقلای دسترسی به خدمات اولیه‌ی صحی هستند.

این نهاد امروز (دوشنبه، ۲۵ سرطان) با نشر پستی در ایکس، با برشمردن این دلایل گفته است که بسیاری از بیماری‌ها و «وضعیت‌های صحی» در افغانستان اغلب دیر شناسایی و تشخیص می‌شوند.

داکتران بدون مرز گفته است که بیماران زمانی در شفاخانه بستری می‌شوند که در وضعیت بدی قرار دارند.

این نهاد ضمن بیان این وضعیت، گفته است که در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۱۰ هزار و ۴۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه در ولایت‌های هرات، هلمند و قندهار رسیدگی کرده است.

پس از تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغانستان، به‌دلیل کاهش کمک‌های بین‌المللی، بسیاری از مراکز صحی فعالیت خود را متوقف کردند و دسترسی شهروندان به خدمات صحی نیز به‌شدت کاهش یافت.

در نزدیک به سه سال اخیر نیز نهادهای بین‌المللی بارها اعلام کرده‌اند که به‌دلیل کاهش بودجه، مجبور هستند حمایت از شماری از مراکز صحی را متوقف کنند.

در تازه‌ترین مورد، منابع صحی در بدخشان به روزنامه اطلاعات روز گفتند که به‌دلیل توقف حمایت سازمان جهانی صحت، فعالیت شفاخانه نسایی و ولادی این ولایت متوقف شده است.