وزارت مالیهی طالبان میگوید که طی سه سال گذشته از هیچ کشور و یا نهاد خارجی قرض نگرفته است، بلکه در تلاش است تا قروض باقیماندهی افغانستان از دورهی حکومت پیشین را بپردازد.
این وزارت امروز (دوشنبه، ۲۶ سنبله) با نشر اعلامیهای گفته است که ۲.۷ میلیارد افغانی قروض حکومت پیشین از نهادهای خارجی را پرداخته است.
در اعلامیهی وزارت مالیهی طالبان آمده است که از این جمله کمتر از ۹۱۰ میلیون افغانی به بانک جهانی و حدود ۱.۹ میلیارد افغانی به بانک توسعه آسیایی پرداخت شده است.
این وزارت گفته است که برای پرداخت قروض نهادهای خارجی، در بودجهی سال جاری مبلغی در نظر گرفته شده و طبق درخواست نهادهای قرضدهنده و هدایت رهبری طالبان پرداخت خواهد شد.
وزارت مالیهی طالبان گفته است: «امارت اسلامی (رژیم طالبان) در سه سال گذشته از هیچ کشور و یا نهاد خارجی قرض اخذ نکرده، بلکه در تلاش است که تمامی قروض باقیماندهی ادارهی قبلی بر نظام را طبق قرارداد و فیصلهی رهبری بپردازد، تا افغانستان قرضدار هیچ کشور یا نهاد خارجی باقی نماند.»
افغانستان پس از حاکمیت طالبان با تحریمهای مالی و بانکی مواجه شد. پس از سقوط دولت افغانستان، ذخایر بانک مرکزی این کشور در خارج مسدود شد.
پس از حاکمیت طالبان، کمکهای انکشافی به افغانستان نیز متوقف شد، اما کمکهای نقدی و غیرنقدی تحت عنوان کمکهای بشردوستانه ادامه داشت.
براساس آخرین آماری که بانک مرکزی تحت مدیریت طالبان در اوایل سال ۲۰۲۳ اعلام کرد، پس از آگست ۲۰۲۱ بیش از ۳۰ بستهی ۳۲ میلیون دالری و ۲۹ بستهی ۴۰ میلیون دالری هفتهوار وارد افغانستان شده است. تا اوایل ۲۰۲۳ کمکهای نقدی به بیش از دو میلیارد و ۱۱۳ میلیون دالر رسیده بود.