close
Photo: Social Media

رهبر طالبان: در ۲۰ سال مردم با اسلام‌ ناآشنا شده‌اند

هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان در اظهارات تازه‌ی خود گفته است که مردم افغانستان در ۲۰ سال گذشته با دین اسلام ناآشنا شده‌اند.

او این سخنان را در سخنرانی اخیر خود در ولایت قندوز مطرح کرده است.

در فایل صوتی‌ای که از این سخنرانی رهبر طالبان دیروز (سه‌شنبه، ۳ میزان) منتشر شده، او می‌گوید مردم افغانستان در ۲۰ سال تحت تأثیر غرب، ناتو و دموکراسی قرار گرفته‌اند و اکنون اگر «برخلاف فحاشی و عریانی چیزی گفتی، در پنج دقیقه کل صفحات فیس‌بوک برخلاف تو پر می‌شود».

او می‌افزاید: «بیست سال پیش حالت یک قسم بود و بیست سال بعد قسمی دیگر است. در این بیست سال تغییرات بسیار آمده است و مردم با اسلام ناآشنا شده‌اند. بیست سال پیش این قسمی نبودند.»

ملا هبت‌الله مدعی است که مردم افغانستان بیست سال پیش عقیده‌ی محکم و زندگی مطابق سنت داشتند و با «سرود و فحاشی» ناآشنا بودند. او اضافه می‌کند: «حالی شما ببینید که مردم ما، به‌خصوص جوان‌ها چقدر زیاد با فیلم، فحاشی و تلویزیون علاقه دارد.»

رهبر طالبان در این سخنرانی خود همچین می‌گوید که در این اواخر مکررا درباره‌ی غفلت مردم نسبت به نماز شکایت دریافت می‌کند.

او می‌گوید: «صدرمحمد ابراهیم (معین وزارت داخله‌ی طالبان) و عبدالحق، (معین مبارزه با مواد مخدر) را به ولسوالی بولدک روان کردیم که آن‌جا شکایات امنیتی است.‌ وقتی‌ که آمدند اول همان مسأله‌ی امنیتی را گفت، بعد گفت که علما به ما گفتند که این‌جا در نماز همه ضعیف هستند؛ هم مردم عام هستند، هم مجاهدین.»

رهبر طالبان در این سخنرانی خود دلیل حمله‌ی امریکا و متحدانش به افغانستان را جنگ کفر و اسلام می‌خواند و می‌گوید که «این جنگ تا روز قیامت» جریان دارد.

او می‌گوید: «این جنگ جریان دارد و خلاص نمی‌شود… تا روز قیامت جریان دارد.»

طالبان ۲۰ سال جنگ خود علیه دولت پیشین افغانستان و نیروهای خارجی را «جهاد» می‌خوانند.

این گروه سه سال قبل در ۲۴ اسد ۱۴۰۰ با تصرف کابل دوباره به قدرت دست یافت.

رهبر طالبان بارها گفته است که اکنون مسئولیت این گروه تطبیق شریعت اسلام و اصلاح مردم است.

این گروه در این سه سال محدودیت شدیدی بر حقوق و آزادی‌های شهروندان کشور، به‌ویژه زنان و دختران وضع کرده‌ است. در حال حاضر زنان و دختران اجازه‌ی کار، آموزش و گشت‌وگذار آزاد را ندارند.

رهبر طالبان اخیرا مقرراتی را تحت عنوان قانون امر به معروف و نهی از منکر نافذ کرده که نقض آزادی و حقوق شهروندان کشور را تشدید می‌کند.