close
Photo: Brian Lawless/PA

وزرای خارجه‌ی اتحادیه اروپا درباره‌ی تحریم‌ علیه اسرائیل گفت‌وگو کردند

مایکل مارتین، وزیر امور خارجه‌ی ایرلند گفته است که وزرای خارجه‌ی اتحادیه اروپا برای اولین‌بار در نشستی در مورد تحریم اسرائیل در صورت عدم رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه گفت‌وگو کرده‌اند.

براساس گزارش پولیتیکو، مارتین به خبرنگاران گفته است: «در مورد نیاز به حمایت از نهادهای حقوقی بشردوستانه بین‌المللی توافق بسیار واضحی وجود داشت.»

دیوان بین‌المللی دادگستری روز جمعه حکم داد که اسرائیل باید فورا حملات خود را در رفح در جنوب نوار غزه را متوقف و گذرگاه مرزی رفح را باز کند تا کمک‌های بشردوستانه بدون مانع وارد این منطقه شود.

اسرائیل اما به عملیات خود در رفح ادامه داد و روز یک‌شنبه (۶ جوزا) اردوگاه آوارگان را بمباران کرد.

به گفته‌ی مقام‌های صحی غزه، حداقل ۴۵ فلسطینی که بیش از نیمی از آن‌ها زن، کودک و سالخورده بودند، در این حمله کشته شده‌اند. به گفته‌ی شاهدان عینی، مردمی که در چادرها بودند، زنده زنده در آتش سوختند.

رهبران اتحادیه‌ی اروپا این حملات را در سطح گسترده محکوم کردند.

وزیر خارجه ایرلند گفته که برای اولین‌بار است که اعضای اتحادیه‌ی اروپا به گونه‌ی واقعی و جدی در مورد تحریم‌ها و این‌که «چه خواهد شد اگر…» گفت‌وگو کردند.

وی تصریح کرده است که دیدگاه کشورها در مورد نوع تحریم‌هایی که در نظر دارند، در صورت سرپیچی اسرائیل از حکم دیوان بین‌المللی دادگستری، متفاوت است.

وی افزود: «با این حال بحث جدی درباره‌ی دستورات موقت دیوان بین‌المللی دادگستری وجود داشت، با دیدگاه‌های بسیار روشن مبنی بر این‌که اسرائیل باید به دستورات موقت برای بازکردن گذرگاه مرزی با رفح و توقف عملیات نظامی خود در رفح پایبند باشد.»

مارتین افزود: «حقوق بین‌الملل بشردوستانه، پایبندی به حقوق بشر، دلیل وجودی اتحادیه اروپا است و رویدادهای کنونی واقعا این مسئله را در کانون توجه قرار می‌دهند، به‌ویژه با توجه به حمله‌ی شب گذشته که تعداد زیادی از مردم بی‌گناه در آن کشته شدند.»

وزارت مطبوعات خارجی اسرائیل به پولیتیکو گفته است که آن‌ها نمی‌توانند در مورد اظهارات مارتین اظهار نظر کنند، اما پیش از حمله، «ارزیابی شده بود که هیچ آسیب غیرمنتظره‌ای به غیرنظامیان وارد نمی‌شود.»

این وزارت افزود که مکانیسم حقیقت‌یاب و ارزیابی ستاد کل ارتش اسرائیل «در حال بررسی شرایط مرگ غیرنظامیان در منطقه پس از حمله است» و «از هر گونه آسیب به غیر نظامیان در طول نبرد متأسف است.»

براساس گزارش وزارت صحت غزه، از آغاز جنگ اسرائیل در غزه که از ۷ اکتبر و پس از حمله‌ی فرامرزی حماس به جنوب اسرائیل آغاز شد، بیش از ۳۶ هزار فلسطینی کشته شده‌اند.