close
UN

سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل: به تعامل خود با طالبان بدون تغییر ادامه می‌دهیم

استفان دوجاریک، سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که این سازمان به مسیر فعلی خود درباره‌ی افغانستان و روابط با طالبان ادامه می‌دهد، زیرا این گروه «مقام‌های بالفعل (دفاکتو) در افغانستان هستند».

او این اظهارات را روز سه‌شنبه (۸ جوزا) در یک نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره‌ی اظهارات مقام‌های روسی در مورد طالبان و حذف احتمالی این گروه از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه مطرح کرده است.

سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه‌ی روسیه اخیرا گفته است که طالبان «قدرت واقعی» در افغانستان هستند و حذف نام این گروه از فهرست سازمان‌های ممنوعه‌ در روسیه بازتاب‌دهنده‌ی «واقعیت عینی» است.

ضمیر کابلوف، نماینده‌ی ویژه روسیه برای افغانستان هم گفته است که پیشنهاد حذف طالبان از فهرست‌ گروه‌های ترور‌یستی به ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور ارائه شده است.

خود در نشست خبری در ازبیکستان خاطرنشان کرده است که ایجاد روابط با طالبان ضروری است، زیرا این گروه افغانستان را کنترل می‌کند.

پوتین توضیح داده است: «ما باید از واقعیت پیش برویم و روابط را بر این اساس بسازیم.»

سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد در پاسخ به این پرسش که آیا گوترش فکر می‌کند که زمان تغییر مسیر روابط با مقام‌های بالفعل افغانستان فرا رسیده، گفته است: «ببینید، ما همین مسیر را در مورد افغانستان ادامه می‌دهیم که با تعامل با مقام‌های بالفعل است، زیرا آنان مقام‌های بالفعل در افغانستان هستند.»

سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که این سازمان به‌طور مداوم و پیوسته در مورد حقوق زنان و دختران بر طالبان فشار وارد می‌کند.

او اضافه کرده است که سازمان ملل متحد همچنان به تلاش برای کمک‌های بشردوستانه‌ی بیشتر به مردم افغانستان که در رنج به‌سر می‌برند، ادامه می‌دهد.

سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است از نمایندگان کشورها دعوت شده تا در نشستی در دوحه، برای ایجاد شفافیت و سازگاری در نحوه‌ی برخورد جهان با وضعیت افغانستان با اولویت حقوق بشری زنان و دختران شرکت کنند.

سومین نشست نمایندگان ویژه‌ی کشورها در امور افغانستان به میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد در دوحه، به روزهای ۱۰ و ۱۱ ماه سرطان سال جاری خورشیدی (۳۰ جون و اول جولای ۲۰۲۴ میلادی) برگزار خواهد شد.

استفان دوجاریک پیشتر گفته بود که هدف از برگزاری این نشست «افزایش تعامل بین‌المللی با افغانستان به شیوه‌ی منسجم، هماهنگ و ساختارمندتر است».

طالبان در این نشست دعوت شده، اما ظاهرا حضور خود را مشروط کرده‌اند.