close
Photo: @SecBlinken on X

بلینکن: استقبال حماس از قطع‌نامه‌ی آتش‌بس در غزه «نشانه‌ی امیدوارکننده» است

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه‌ی امریکا می‌گوید که استقبال حماس از قطع‌نامه‌ی شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد آتش‌بس در غزه، «نشانه‌ی امیدوارکننده» است.

به گزارش رویترز، وزیر خارجه‌ی امریکا امروز (سه‌شنبه، ۲۲ جوزا) در تل‌آویو گفته است که البته دیدگاه رهبری حماس در داخل غزه در این مورد «ضروری» است.

پس از تصویب قطع‌نامه‌ی پیشنهادی امریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد، سامی ابوزهری، از مقام‌های ارشد حماس که در خارج از غزه به‌سر می‌برد، گفت که حماس این قطع‌نامه را می‌پذیرد.

او افزود که این گروه فرمول خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و تبادل گروگان‌ها و اسرای فلسطینی را پذیرفته و حاضر است در مورد جزئیات آن گفت‌وگو کند.

این مقام حماس تأکید کرده است که اکنون وظیفه‌ی امریکا است که اطمینان حاصل کند که اسرائیل به این قطع‌نامه پابند است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد دیشب با ۱۴ رأی موافق و رأی ممتنع روسیه، قطع‌نامه‌ی پیشنهادی امریکا در مورد آتش‌بس در غزه را تأیید کرد.

طرح آتش‌بس پیشنهادی امریکا شامل سه مرحله است که مرحله‌ی اول آن شش هفته طول می‌کشد و در آن نیروهای اسرائیلی از مناطق پرجمعیت غزه خارج می‌شوند، حماس شماری از گروگان‌ها را آزادی می‌کند، ۶۰۰ کامیون کمک بشردوستانه داخل غزه می‌شود و غیرنظامیان می‌توانند به خانه‌های خود برگردند.

در مرحله‌ی اول، حماس و اسرائیل درباره‌ی آتش‌بس دائمی مذاکره خواهند کرد که به‌گفته‌ی بایدن، «تا زمانی که حماس به تعهدات خود عمل کند ادامه خواهد داشت». اگر مذاکرات بیش از شش هفته طول بکشد، آتش‌بس موقت تا زمان ادامه‌ی مذاکرات، ادامه دارد و تمدید می‌شود.

در مرحله‌ی دوم، بایدن گفته است که مبادله‌ای برای همه‌ی گروگان‌های زنده‌ی باقی‌مانده، از جمله سربازان مرد صورت خواهد گرفت، نیروهای اسرائیلی از غزه خارج خواهند شد و آتش‌بس دائمی آغاز خواهد شد.

مرحله‌ی سوم شامل یک طرح بازسازی بزرگ برای غزه و بازگرداندن «بقایای نهایی» گروگان‌ها به خانواده‌های‌شان است.