close
Photo: captured from a video on Social Media

«شورای مقاومت ملی»: ایران با عاملان خشونت‌های اخیر علیه مهاجران افغانستان برخورد جدی کند

«شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان» از ایران خواسته است که با عاملان خشونت‌های اخیر با مهاجران افغانستان در آن کشور برخورد جدی کند.

این شورا امروز (جمعه، ۱۹ اسد) بر نشر اعلامیه‌‌ای ، از مقام‌های ایرانی خواسته است که «اجازه ندهند تا چند فرد قانون‌شکن خللی در روابط حسنه مردمان دو کشور ایجاد کند.»

«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» همچنین گفته است که «سیاست جدید جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اخراج مهاجرین افغانستان در این شرایط بحرانی را با موازین و ملاک‌های بین المللی، کنوانسیون‌های حقوق بشری، به‌ویژه حقوق مهاجرین برابر نمی‌بیند.»

این شورا افزوده که مفاد کنوانسیون ۱۹۵۱ جنیوا در مورد حقوق پناهندگان و مکلفیت کشورهای میزبان صراحت کامل دارد و کشورهای عضو سازمان ملل متحد، مکلف به رعایت مفاد آن هستند.

در اعلامیه‌ی این شورا آمده است: «از سوی دیگر مردمان افغانستان و ایران دارای روابط عمیق تاریخی و حسنه‌ هستند که بر پایه‌ ارزش‌هایی در حوزه‌های فرهنگ، زبان و مشترکات دینی و مذهبی استوار بوده و در طول تاریخ همواره تلاش‌هایی برای تقویت و بهبود این روابط نزدیک و برادرانه صورت گرفته است.»

«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» گفته است که از رهبر و رئیس‌جمهور جدید ایران «انتظار دارد تا با در نظرداشت شرایط بحرانی موجود در افغانستان از اخراج اجباری و رفتار خشونت‌بار با مهاجرین افغانستان که جان اکثر آن‌ها به لحاظ امنیتی و همچنین میزان گسترده‌ی فقر و بیکاری در خطر است، جلو گیری بعمل آورده و با عاملین خشونت‌های اخیر برخورد جدی نمایند.»

در روزهای اخیر ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی نشر شده است که در آن دیده می‌شود یک مأمور پولیس ایران زانوی خود را برگردن یک نوجوان مهاجر افغانستانی به اسم سید مهدی موسوی گذاشته و به التماس مادرش برای رهایی او، توجه نمی‌کند.

یکی از آشنایان سید مهدی به روزنامه اطلاعات روز گفته است که مأموران پولیس ایران روز دوشنبه (۱۵ اسد) هنگامی که شهروندان افغانستان را جمع‌آوری می‌کردند، با سید مهدی مواجه شده و می‌خواسته او را بازداشت کنند، اما این جوان مقاومت کرده و در نتیجه مورد ضرب‌وشتم مأموران پولیس قرار گرفته است.

او افزود که سید مهدی مشکل شنوایی دارد و پولیس ایران در حالی اقدام به بازداشت او کرد که او برگه‌‌ی سرشماری نیز دارد. پولیس ایران در گذشته مهاجرانی که دارای این برگه بودند را اخراج نمی‌کرد.

پیش از این ماجرا نیز گزارش‌های از بدرفتاری با مهاجران افغانستانی در بخش‌های مختلف ایران، از جمله در منطقه‌ی ۱۵ تهران نشر شده بود و موجی از «مهاجرستیزی» از سوی کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی علیه مهاجران افغانستانی به راه افتاده بود.

نشر ویدیوی شکنجه‌ی سید مهدی موسوی از سوی پولیس ایران با واکنش‌های گسترده‌ شهروندان افغانستان مواجه شد و آنان با هشتگ «پایت را از گلویم بردار» از سیاست‌های دولت ایران در قبال مهاجران انتقاد کردند.

علاوه بر این، آمارهای وزارت مهاجرین طالبان نشان می‌دهد که روزانه صدها مهاجر از ایران اخراج و وارد افغانستان می‌شوند‌.