close
Photo: Marius Arnesen/ Flickr

گروهی از زنان اسپانیایی خواستار محاکمه طالبان در دادگاه کیفری بین‌المللی شد

گروهی از زنان اسپانیایی خواستار محاکمه‌ی طالبان در دادگاه کیفری بین‌المللی شد

گروهی از زنان اسپانیایی با جمع‌آوری امضا از دولت اسپانیا خواسته‌اند که روندی را در دادگاه کیفری بین‌المللی آغاز کند تا این دادگاه برخورد طالبان با زنان و دختران افغانستان را جنایت علیه بشریت اعلام کند.

به گزارش سایت «الپایس»، کریستینا مونگ، کارشناس علوم سیاسی و رییس انجمن مستقل «Más Democracia» بانی این ابتکار است.

او گفته است که بیش از هزار امضا جمع‌آوری کرده و در میان امضاکنندگان روزنامه‌نگاران، وکلا و فعالان زن هستند.

در این نامه آمده است: «ما زنان از سراسر جهان، از رشته‌ها و حرفه‌های مختلف، ما که صدا داریم، شوکه شده‌ایم و می‌خواهیم صدای خود را در حمایت از زنان و دختران افغانستان بلند کنیم.»

در این نامه گفته شده است که زنان و دختران افغانستان «تحت یک رژیم سرکوبگر» قرار دارند که ابتدایی‌ترین حقوق انسانی آنان را نقض می‌کند.

زنان اسپانیایی در این دادخواست گفته‌اند: «ما از مقام‌های دولتی همه‌ی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهیم که واکنش نشان دهند، وارد عمل شوند و نقض حقوق اساسی زنان و دختران فقط به‌دلیل زن بودن‌شان را متوقف کنند.»

به‌گفته‌ی آنان، اقدامات طالبان علیه زنان طبق ماده‌ی ۷ اساس‌نامه‌ی رم جنایت علیه بشریت است و طبق درخواست گزارشگر سازمان ملل، باید آپارتاید جنسیتی تلقی شود.

زنان اسپانیایی گفته‌اند: «ما از دادگاه کیفری بین‌المللی می‌خواهیم که رفتار با زنان و دختران افغان را جنایت علیه بشریت اعلام کند. کسانی که مسئول بیش از ۱۰۰ قانون و فرمانی هستند که زنان و دختران افغان را سرکوب می‌کنند، باید به محاکمه کشیده شوند و پاسخ‌گوی اعمال خود باشند.»

آنان همچنین از دولت اسپانیا خواسته‌اند که دادرسی را در دادگاه کیفری بین‌المللی آغاز کند، جامعه‌ی بین‌المللی را در محکومیت خشونت نهادینه‌شده علیه زنان افغان رهبری کند و اقدامات مشخصی را برای ریشه‌کن کردن این خشونت‌ها و تضمین حقوق همه‌ی زنان و دختران اجرا کند.

طالبان اخیرا قانون امر به معروف و نهی از منکر را نافذ اعلام کرده که محدودیت بر زنان و دختران را بیشتر می‌کنند. در این قانون صورت و صدای زنان عورت دانسته شده که به باور طالبان باید پوشانده شود.

این قانون واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشته است.