«جبهه آزادی افغانستان» میگوید که تیربارانشدن ۱۴ نفر از باشندگان ولایت دایکندی در مناطق مرزی این ولایت و ولایت غور «نسلکشی» و «جنایت علیه بشریت» است.
این جبهه در اعلامیهی که دیشب (پنجشنبه، ۲۲ سنبله) نشر کرده، گفته است که قربانیان این حمله همه از قوم هزاره و باشندگان ولسوالی سنگتختوبندر دایکندی بودند.
«جبهه آزادی افغانستان» عاملان این حمله را نیز«ملیشههای گروه طالبان» دانسته است.
در اعلامیهی این جبهه آمده است که «این کشتار وحشیانه در حالی اتفاق افتاده که همهی مردم محل خلع سلاح اند و تنها عناصر تفنگدار در ولایتهای غور، دایکندی و حومه، ملیشههای طالبان هستند.»
«جبهه آزادی افغانستان» میگوید که قتلهای هدفمند و رخدادهای مشابه پیش از این نیز از ولایتهای دایکندی و غور گزارش شده و در سه سال اخیر «صدها» خانواده از این دو ولایت «کوچ اجباری» داده شدهاند.
این جبهه افزوده که این رویدادها نشان میدهد که طالبان در مناطق مرکزی، شمال و غرب کشور با انگیزههای قومی و با هدف تغییر بافتجمعیتی مناطق دارای تنوع قومی و مذهبی، به کشتار مردم، بهویژه هزارهها و کوچ اجباری آنان اقدام میکنند.
در اعلامیهی این جبهه آمده است: «توقف موترهای مسافران عادی و غیرنظامی و به رگبار بستن مکرر آنان بدون هیچ دلیلی، مصداق بارز جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است.»
«جبهه آزادی افغانستان» افزوده است که طالبان ارتکاب هزاران مورد از «جنایت جنگی»، «جنایت علیه بشریت» و «نسلکشی» را در پنجشیر، اندراب، مناطق مرکزی و ولایتهای شمال و غرب کشور در کارنامهی خود دارند.
این جبهه گفته است که طالبان در زمان حکومت پیشین افغانستان نیز بارها در مسیر جلریز ولایت میدان وردک، دشت قرهباغ غزنی و مسیرهای غور – دایکندی و غور – شمال مسافران عادی و غیرنظامی را از موترها پیاده و تیرباران کردهاند.
بر اساس اعلامیهی این جبهه، «تیرباران کردن یک نوعروس و داماد با ۱۲ تن دیگر در ولایت غور در سال ۱۳۹۳ خورشیدی و قتل شکریه تبسم کودک ۹ ساله با ۷ تن دیگر در سال ۱۳۹۴ در ولایت غزنی» از بارزترین نمونههای کشتار مسافران از سوی طالبان است.
بعد از ظهر دیروز افراد مسلح موتورسایکلسوار بر باشندگان ولایت دایکندی در ساحهی میان روستاهای «قریودال» دایکندی و «پهلوسنگ» غور، تیراندازی کردند که براثر آن دستکم ۱۴ نفر کشته و چهار نفر زخمی شدند.
قربانیان این حمله همه باشندگان روستای «قریودال» ولسوالی سنگتختوبندر ولایت دایکندی بودند که برای استقبال از زائران کربلا به نوار مرزی این ولایت با ولایت غور رفته بودند.
منابع محلی به روزنامه اطلاعات روز گفتهاند که مهاجمان چهار نفر و سوار بر دو دو موتورسایکل بودند.
گروه داعش با نشر اعلامیهای مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است و گفته است که در آن ۱۵ نفر کشته و شش نفر دیگر زخمی شدهاند.
مسافران هزاره پیش از این نیز بارها در مسیرهای مواصلاتی غور و دایکندی هدف حملات مسلحانه قرار گرفته و تیرباران شدهاند.
گروه داعش مسئولیت شماری از این حملات را به عهده گرفته است، اما مسئولیت برخی از این حملات مرگبار را هیچ گروهی به عهده نگرفته است.