close
Photo: Generated by AI

نتایج یک تحقیق: پدرانی که اولین فرزندشان دختر است، باور بیشتری به برابری جنسیتی در افغانستان دارند

نتایج یک تحقیق دانشگاه «ماساچوست امهرست» امریکا نشان می‌دهد که حدود سه سال پس از تسلط طالبان بر افغانستان، پدرانی که اولین فرزندشان دختر است، باور بیشتری به برابری جنسیتی در این کشور دارند.

این تحقیق با عنوان «اثر دختر اول: حمایت از حقوق‌ بشر و نگرش نسبت به برابری جنسیتی در افغانستان تحت کنترل طالبان» دیروز (چهارشنبه، ۲۷ سرطان) منتشر شده است.

این تحقیق را «آزمایشگاه امنیت انسانی» دانشگاه ماساچوست امهرست انجام داده است و نتایج آن در مجله‌ی علمی «پلوس ون» منتشر شده است.

محققان گفته‌اند که ما به‌طور کلی، دریافتیم که حمایت قابل توجهی از حقوق زنان در افغانستان تحت کنترل طالبان وجود دارد.

آنان افزوده‌اند که ۶۶ درصد از شهروندان افغانستان با این جمله که «من معتقدم دستیابی به حقوق بشری برای زنان از اولویت‌های اصلی آینده‌ی کشور من است»، «موافق» و یا «کاملا» موافق هستند.

در این تحقیق آمده است که از جمله ۴۲ درصد از شهروندان افغانستان «کاملا موافق» هستند که حقوق‌ بشری زنان از اولویت‌های اصلی آینده‌ی کشور آنان باشد.

محققان افزوده‌اند که از میان این ۶۶ درصد، دو هزار و ۶۱ نفر از پاسخ‌دهندگان، حقوق خاصی را برای زنان توصیف کرده‌اند که از نظر آنان مهم‌ است؛ از جمله حق آموزش، معیشت، مشارکت سیاسی و «سایر حقوق» همانند ورزش کردن.

آنان افزوده‌اند که برخی از پاسخ‌دهندگان به این باور هستند که رعایت حقوق زنان منجر به یک جامعه‌ی قوی‌تر می‌شود، یا بر بهبود اقتصاد با رعایت حقوق زنان تأکید می‌کردند و بسیاری نیز از این صحبت کردند که دین اسلام و حقوق زنان مکمل یک‌دیگر اند.

در این تحقیق آمده است که شماری از پاسخ‌دهندگان به چشم‌انداز افغانستان بدون طالبان اشاره کردند و گفتند که تأمین هیچ حق زنان تحت حاکمیت طالبان امکان‌پذیر نیست و شماری نیز به صراحت خواستار مداخله و فشار بین‌المللی برای بازگرداندن آزادی‌ها و حقوق اساسی زنان شدند.

این در حالی است که طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیت‌های گسترده‌ای بر آزادی‌های اساسی و حقوق زنان وضع کرده‌اند.

این گروه زنان را از حق آموزش، کار، آزادی رفت‌و‌آمد و رفتن به پارک‌ها برای تفریح محروم کرده‌اند و به آنان دستور داده‌اند که در بیرون از خانه پوشش مورد نظر این گروه را رعایت کنند.

کارشناسان سازمان ملل متحد رفتار طالبان با زنان افغانستان را «جنایت علیه بشریت» دانسته‌ و گفته‌اند که ممکن است «آپارتاید جنسیتی» به شمار رود.