close
Photo: Shawn Ryan Show

احمد مسعود: طالبان، القاعده و داعش از نگاه ایدئولوژیک دو روی یک سکه هستند

احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» می‌گوید که از نگاه ایدئولوژیک، طالبان، القاعده و داعش «دو روی یک سکه» هستند.

آقای مسعود در مصاحبه با «شان رایان»، یک خبرنگار امریکایی که روز سه‌شنبه (۲۶ سرطان) در یوتیوب منتشر شده است، می‌گوید در حال حاضر بیش از ۲۱ گروه ترور‌یستی بین‌المللی و منطقه‌ای در افغانستان فعال هستند.

او از جمله از القاعده، جیش‌العدل، تحریک طالبان پاکستان، انصارالله، تحریک اسلامی ازبیکستان و ایغورها نام‌ برد.

احمد مسعود در پاسخ به سؤالی در مورد این‌که چرا افغانستان آموزشگاه اصلی تروریستان است، گفت: «زیرا این کشور حکومت مشروع ندارد و رژیمی که اکنون در کابل است، ایدئولوژی مشابه با سایر گروه‌های ترور‌یستی دارد.»

آقای مسعود در پاسخ به سؤالی که آیا تفاوتی میان داعش، القاعده و طالبان وجود دارد، گفت: «تفاوت این است که داعش بسیار جوان است و آنان تجربه‌ی القاعده و طالبان را ندارند، بنابراین، نمی‌توانند نیات خود را مانند القاعده و طالبان پنهان کنند.»

او افزود که القاعده و طالبان از اولین دور حضورشان در افغانستان آموخته‌اند که اگر اصالت خود را به نمایش بگذارند، در برابر آن‌ها مقاومت داخلی و خارجی صورت خواهد گرفت و بنابراین، آنان می‌گویند که به سایر کشورها کاری ندارند و تنها ایدئولوژی خود را در افغانستان و بر مردم افغانستان پیاده می‌کنند.

آقای مسعود در ادامه گفت: «داعش بسیار جوان است و مقاصد و نیات خود را بیان می‌کنند، با این‌حال، از نگاه ایدئولوژیک آنان دو روی یک سکه هستند.»

او افزود که طالبان و القاعده با تجربه‌ی سه‌ساله، این مهارت را یافته‌اند که مقاصد و اهداف اصلی خود را پنهان کنند و برنامه‌های استراتژیک و درازمدت برای آینده داشته باشند.

احمد مسعود در این مصاحبه گفت که اهداف طالبان برای افغانستان، کنترل کامل بر این کشور، تحمیل شان بر مردم افغانستان به‌گونه‌ای که به‌ آنان بگویند که چاره‌ای جز پذیرش آنان ندارند، ایجاد دیکتاتوری افراطی و رادیکال در این کشور و ایجاد گروه‌های فرعی تروریستی و صدور آن‌ها زیر پرچم‌های گوناگون است.

او گفت نشانه‌های روشنی از همکاری القاعده و تحریک طالبان پاکستان، انصارالله تاجیکستان و سایر گروه‌های ترور‌یستی همانند القاعده وجود دارد.

آقای مسعود گفت کاری که آنان انجام می‌دهند این است که یک قلمرو داشته باشند که در آن‌ بتوانند نیرو استخدام کنند، آموزش بدهند و صادر کنند.

او افزود که تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغا‌نستان و تعاملات کشورها با این گروه، از جمله امریکا، سایر گروه‌های ترور‌یستی را نیز انگیزه می‌دهد که از طریق کشتار، ترور و عملیات‌های انتحاری برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنند.

رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» همچنین به کمک‌های مالی امریکا به افغانستان پس از تسلط دوباره‌ی طالبان اشاره کرد و گفت که این کمک‌ها و پولی که طالبان از طریق مالیه و سایر موارد بدست می‌آورند، برای ایجاد مدارس دینی و تقویت این گروه استفاده می‌شود.

آقای مسعود گفت که مقام‌های امریکایی می‌گویند که این کمک‌ها از طریق مؤسسات صورت می‌گیرد و نه طالبان، اما از زمان تسلط دوباره‌ی طالبان، ۹۰۰ مؤسسه تحت کنترل این گروه ایجاد شده که از کمک‌ها بهره می‌برند.

او در بخشی از مصاحبه همچنین گفت شایعاتی در مورد حمایت مالی کشورهای غربی از استخبارات طالبان در بدل اطلاعات در مورد القاعده و سایر گروه‌های ترور‌یستی وجود دارد.

پیش از این اداره‌ی بازرس ویژه‌ی امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) نیز گفته بود که طالبان از کمک‌های بشردوستانه‌ی ایالات متحده امریکا به افغانستان، سود می‌برند.

کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا نیز بارها از دسترسی طالبان به کمک‌های بشردوستانه‌ی آن کشور به افغانستان انتقاد کرده و آن را غیرقابل قبول خوانده است.

اخیرا شماری از اعضای کنگره‌ی امریکا پیش‌نویس لایحه‌ای را پیشنهاد کرده‌اند که کمک مالی به افغانستان تحت کنترل طالبان را منع کند.

احمد مسعود با اشاره به این خبر، ابراز امیدواری کرد که چنین لایحه‌ای تصویب شود.