close
عکس: شبکه‌های اجتماعی

رینا امیری: طالبان سیاست‌های دهه نود خود را تشدید می‌کنند

رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان گفته است که ممنوعیت سفر ریچارد بنت به افغانستان توسط طالبان و انتشار قانون امر به معروف و نهی از منکر این گروه نشان می‌دهد که طالبان سیاست‌های افراطی دهه ۱۹۹۰ خود را دو برابر می‌کنند.

او شب گذشته (جمعه، ۲ سنبله) در ایکس نوشته است که حفظ موضع فعلی جامعه جهانی در برابر طالبان «یک ضرورت هنجاری، اقتصادی و امنیتی است».

به گفته او، جامعه بین‌المللی روابط با طالبان را عادی نسازد، مگر اینکه بهبودی عمیق در رفتار آنان در برابر حقوق بشر حاصل شود.

طالبان به‌تازگی سفر ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به افغانستان را ممنوع کرده‌اند. این گروه آقای بنت را متهم به تبلیغات علیه خودشان کرده است.

هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان طی روزهای اخیر «قانون امر به معروف و نهی از منکر» را توشیح کرده است.

این قانون شامل یک مقدمه، چهار فصل و ۳۵ ماده است.

ماده‌ی سیزدهم این قانون که دارای هشت بند است به «احکام مربوط به حجاب زن» اختصاص داده شده است.

در بند اول این ماده آمده است که «ستر تمام بدن زن لازمی است»، در بند دوم گفته شده «پنهان کردن روی زن به سبب ترس از فتنه، ضروری است و در بند سوم آن آمده است که «صدای زنان (بلند خواندن آهنگ‌ها، نعت‌ها و قرائت در مجمع) عورت است».

در قانون امر به معروف طالبان محدودیت‌های دیگر نیز آزادی و حقوق شهروندان کشور وضع شده‌اند.

این قانون واکنش‌هایی را نیز در پی داشته است.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه‌ی آلمان از توشیح قانون امر به معروف و نهی از طالبان به شدت انتقاد کرده و آن را حدود ۱۰۰ صفحه «نفرت از زنان» خوانده است.