close

«حزب ملی آزادی» خواستار جداسازی دین از سیاست در آینده‌ی افغانستان شد

«حزب ملی آزادی افغانستان» می‌گوید که آینده‌ی افغانستان پس از سرنگونی طالبان باید براساس یک روایت نو و فراگیر و «تفکیک صحیح حوزه‌های دین و سیاست» بنا شود.

این حزب امروز (یک‌شنبه، ۱۱ سنبله) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است: «بحران‌ها و ناکامی‌های گذشته و حال به‌رغم تلخی و ناگواری، فرصتی را برای بازاندیشی و عبرت‌آموزی فراهم کرده‌ است تا راه نو و باثبات برای مدیریت آینده‌ی کشور ترسیم کنیم.»

در اعلامیه‌ی این حزب آمده است که «حزب ملی آزادی افغانستان با درک عمیق از ضرورت‌های دوران پساطالبانی، بر این باور است که آینده‌ی کشور باید براساس یک روایت نوین و فراگیر بنا شود؛ روایتی که عدالت اجتماعی، تأمین حقوق اساسی شهروندان، احترام به حقوق بشر و تفکیک صحیح حوزه‌های دین و سیاست را در محور خود قرار دهد».

این حزب افزوده است که دین اسلام جایگاه والا در زندگی فردی و اجتماعی مردم افغانستان دارد، اما تجربه‌های گذشته نشان داده است که از دین در راستای توجیه قدرت‌طلبی و تحمیل اراده‌ی گروه‌های خاص استفاده‌ی ابزاری صورت گرفته است.

«حزب ملی آزادی افغانستان» گفته است به این دلیل لازم است به سمت گفتمانی حرکت کنیم که دین به‌عنوان منبع الهی و الهام‌بخش در زندگی معنوی و اخلاقی مردم حفظ شود و سیاست نیز بر تحقق منافع عمومی، عدالت اجتماعی و آزادی‌های اساسی تمرکز داشته باشد.

این حزب گفته است که «تجربه‌های تلخ و دشوار سال‌های اخیر، به‌ویژه تحت حاکمیت گروه‌ افراطی طالبان، به‌وضوح نشان داده که تنها با تکیه بر اصول عدالت اجتماعی و تفکیک صحیح حوزه‌های دین و سیاست می‌توان به یک افغانستان پایدار، باثبات و شهروند‌محور دست یافت».

«حزب ملی آزادی افغانستان» از احزاب، جنبش‌ها، گروه‌ها و اقشار مختلف جامعه خواسته است که «با روحیه‌ی همبستگی و تعهد به آینده‌‌ی بهتر، در این مسیر معقول و منطقی گام بردارند».

این حزب گفته است که این رویکرد نه تنها به استحکام بنیان‌های ملی کمک خواهد کرد بلکه زمینه‌ساز صلح، عدالت و توسعه‌ی پایدار در افغانستان خواهد شد.

در اعلامیه‌ی این حزب آمده‌ است: «ما معتقدیم که با عبرت از گذشته، مقابله با افراطیت و تمرکز بر آینده، می‌توانیم افغانستانی را بسازیم که در آن همه‌ی باشندگان آن به‌حیث شهروندان با حقوق برابر، با افتخار و عزت زندگی کنند و چون دهه‌های پسین ناگزیر از ترک کشور و تن دادن به مهاجرت و آوارگی میلیونی نشوند.»

این اولین‌بار است که پس از تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغانستان یک جریان سیاسی خواستار جداسازی دین از سیاست در آینده‌ی این کشور شده است.

پیش از این احزاب و جریان‌های سیاسی افغانستان همواره چنین رویکردی را رد و به‌شدت از آن انتقاد کرده‌اند.