close
Photo: Mehr News Agency

آلمان فعالیت «مرکز اسلامی هامبورگ» را ممنوع کرد

رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند که دولت آلمان فعالیت «مرکز اسلامی هامبورگ» را ممنوع و ملکیت‌ها و سازمان‌های مربوط به آن را به اتهام ارتباط با ایران و حمایت از حزب‌الله لبنان مسدود کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت داخله‌ی آلمان امروز (چهارشنبه، ۳ اسد) با نشر اعلامیه‌‌ای، گفته است که این مرکز خود را یک سازمان صرفا مذهبی و بدون برنامه‌ی سیاسی معرفی می‌کند، اما تحقیقات خلاف آن را ثابت کرده است.

در گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است که بازرسان آلمانی امروز به ۵۳ ملکیت مرتبط به «مرکز اسلامی هامبورگ» در سراسر این کشور هجوم برده‌اند و ممنوعیت فعالیت، از جمله چهار مسجد شیعیان را نیز شامل می‌شود.

وزارت داخله‌ی آلمان در بیانیه‌‌ی خود این مرکز را «یک سازمان افراطی اسلام‌گرا» معرفی کرده است که «اهداف ضدقانون اساسی را دنبال می‌کند».

این وزارت همچنین «مرکز اسلامی هامبورگ» را «نماینده‌ی مستقیم رهبر ایران» دانسته و گفته است که این مرکز «به شیوه‌ی تهاجمی و ستیزه‌جویانه» ایدئولوژی تهران را گسترش می‌دهد.

وزارت داخله‌ی آلمان این مرکز را همچنین متهم به حمایت از حزب‌الله لبنان در بعد سیاسی و نظامی کرده و گفته است که این مرکز ظاهرا به‌دنبال «برقراری یک حکومت استبدادی و تئوکراتیک» به‌جای یک حکومت دموکراسی است.

در گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است که همچنین باور بر این است که «مرکز اسلامی هامبورگ»، یهودستیزی را تبلیغ می‌کند، چیزی که آلمان پس از آغاز جنگ غزه برای مهار آن مبارزه می‌کند.

نانسی فایزر، وزیر داخله‌ی آلمان گفته است: «می‌خواهم خیلی واضح بگویم: ما علیه یک دین اقدامی نمی‌کنیم. ما بین افراط‌گرایان اسلام‌گرا که در حال سرکوب آنان هستیم و بسیاری از مسلمانانی که به کشور ما تعلق دارند و براساس ایمان‌شان زندگی می‌کنند، تمایز واضحی قائل هستیم.»

خانم فایزر افزوده است: «این ممنوعیت مطلقا شامل اعمال مسالمت‌آمیز مذهب شیعه نمی‌شود.»

واکنش ایران

خبرگزاری دولتی ایران-ایرنا گزارش داده است که وزارت خارجه‌ی این کشور در در «پی اقدام پولیس آلمان برای بستن تعدادی از مراکز اسلامی»، سفیر آن کشور در تهران را احضار کرده است.

براساس گزارش این رسانه، هانس اودو موتسل، سفیر آلمان در تهران از سوی مدیرکل غرب اروپا در وزارت خارجه‌ی ایران احضار شده است.

این رسانه جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نکرده است.

«مرکز اسلامی هامبورگ» در سال ۱۹۵۳ توسط مهاجران ایرانی در آلمان تأسیس شده است و از مراکز بزرگ اسلامی این کشور به‌شمار می‌رود.

در سال‌های اخیر درخواست‌های گسترده‌ای از دولت آلمان برای مسدودکردن این مرکز به‌دلیل ارتباط آن با دولت ایران مطرح شده بود.

این مرکز پیش از آن‌که مسدود شود، مدتی بود که از سوی سازمان اطلاعات داخلی دولت آلمان تحت نظارت قرار داشت.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *