close
Photo: BNA

وزارت خارجه‌ی طالبان: پنج نمایندگی سیاسی و قنسولی افغانستان در اروپا در هماهنگی با ما کار می‌کنند

وزارت خارجه‌ی طالبان می‌گوید که سفارت‌های افغانستان در اسپانیا، هالند، بلغاریا و جمهوری چک و قنسولگری افغانستان در شهر مونیخ آلمان در هماهنگی با این وزارت کار می‌کنند‌.

این وزارت امروز (دوشنبه، ۱۵ اسد) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که این نمایندگی‌ها از اعلامیه‌ی قبلی این وزارت مستثنا است و خدمات قنسولی و سایر اسناد آن‌ها قابل پذیرش است.

وزارت خارجه‌ی طالبان در اعلامیه‌ی جدید خود در مورد عدم اعتبار خدمات قنسولی در نمایندگی‌های سیاسی افغانستان در کشورهای انگلستان، بلجیم، سوئیس، اتریش، فرانسه، ایتالیا، یونان، پولند، سویدن، ناروی، کانادا، استرالیا و شهرهای بن و برلین آلمان، توضیحاتی ارائه کرده است.

این وزارت گفته است که تمامی برچسب‌های تمدید پاسپورت از سوی این نمایندگی‌ها درصورتی‌که قبل از تاریخ ۳۰ جولای اجرا شده باشد و با آن به کشور سوم سفر شده و دارای مهر ورودی و خروجی پیش از ۳۰ جولای باشد، قابل پذیرش است.

وزارت خارجه‌ی طالبان همچنین افزوده است که تمامی ویزاهای صادرشده از سوی نمایندگی‌های فوق فاقد اعتبار است و اتباعی که با ویزای صادرشده از سوی آن نمایندگی‌ها اکنون در افغانستان هستند، می‌توانند مطابق مدت اقامه‌ی ویزا در افغانستان بمانند، اما پس از خروج از افغانستان، نمی‌توانند با این ویزاها دوباره به افغانستان سفر کنند.

این وزارت اما افزوده است که تمامی اسنادی که از سوی این نمایندگی‌ها صادر شده و در مرکز ثبت نباشد، چه قبل از اعلامیه و چه بعد از اعلامیه‌‌ی این وزارت صادر شده باشد، فاقد اعتبار است.

وزارت خارجه‌ی طالبان روز سه‌شنبه هفته‌ی گذشته با نشر اعلامیه‌‌ای، گفت که پس از این «وثایق، تصادیق، ورق عدم مسئولیت، صدور پاسپورت، برچسب تمدید پاسپورت، برچسب ویزا» و سایر خدمات در نمایندگی‌های سیاسی مقیم لندن، بلجیم، برلین، بن، سوئیس، اتریش، فرانسه، ایتالیا، یونان، پولند، سویدن، ناروی، کانادا و استرالیا «مورد قبول مرکز و ادارات مربوطه» نمی‌باشد.

این وزارت گفت که بارها از این نمایندگی‌ها خواسته است که در بخش قنسولی با این وزارت «تعامل» کنند، اما باید یادآوری کند که اقدامات این نمایندگی‌ها در «عدم هماهنگی با مرکز، خودسرانه و نقض آشکار اصول پذیرفته‌شده‌ی موجوده انجام می‌شوند».

این وزارت در اعلامیه‌ی امروز خود این نمایندگی‌ها را متهم به «فساد اداری» کرده و گفته است که فعالیت آنان در «عدم شفافیت» و «عدم هماهنگی با مرکز» صورت می‌گیرد.

نمایندگی سیاسی و قنسولی افغانستان در این کشورها هنوز از سوی دیپلمات‌های حکومت پیشین اداره می‌شوند و آنان در نزدیک به سه سال اخیر حاضر نشده‌اند که با طالبان تعامل کنند.

شماری از این نمایندگی‌ها در پاسخ به اعلامیه‌ی وزارت خارجه‌ی طالبان تأکید کردند که به ارائه‌ی خدمات به شهروندان کشور ادامه می‌دهند.

«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» نیز گفته بود که طالبان صلاحیت تصمیم‌گیری در مورد نمایندگی‌های سیاسی افغانستان را ندارند و از این نمایندگی‌ها خواسته بود که به فعالیت خود ادامه دهند‌.

این شورا از کشورهای میزبان نیز خواسته بود که از این نمایندگی‌ها حمایت کنند.