close

سازمان ملل: ۹۲ درصد مردم افغانستان از آموزش دختران حمایت می‌کنند

بخش زنان سازمان ملل متحد می‌گوید که بر اساس یک نظرسنجی این نهاد، ۹۲ درصد مردم افغانستان از آموزش زنان و دختران حمایت می‌کنند و با دیدگاه طالبان در این مورد مخالف هستند.

این نهاد امروز (جمعه، ۷ سنبله) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که این نظرسنجی به صورت خانه‌به‌خانه انجام شده و در آن دیدگاه دو هزار و ۱۹۰ شهروند افغانستان در مورد آموزش دختران پرسیده شده است.

بخش زنان سازمان ملل متحد گفته است که طبق این نظرسنجی، در جوامع روستایی ۸۷ درصد مردان و ۹۵ درصد زنان و در جوامع شهریژ ۹۵ درصد مردان و زنان از آموزش دختران حمایت می‌کنند.

.
سوزان فرگوسن، نماینده‌ی ویژه بخش زنان سازمان ملل متحد در افغانستان، گفته است: «تقریباً همیشه اولین چیزی که دختران به ما می‌گویند این است که آن‌ها مشتاق یادگیری هستند و فقط می‌خواهند فرصتی برای تحصیل داشته باشند.»

او افزوده است: «خانواده‌ها همچنین می‌گویند که می‌خواهند دختران‌شان این رویا را داشته باشند. آن‌ها می‌دانند که سوادآموزی و یادگیری می‌تواند مسیر زندگی یک دختر را در کشوری که نیمی از جمعیت آن در فقر زندگی می‌کنند، تغییر دهد.»

سوفیا کالتورپ، رییس امور بشردوستانه‌ی بخش زنان سازمان ملل متحد نیز در یک کنفرانس خبری گفت که حمایت از آموزش دختران در میان مردان و زنان، هم در جوامع روستایی و هم در جوامع شهر افغانستان «چشم‌گیر» است.

او افزود که از هر ۱۰ نفر شامل این نظرسنجی، نُه نفر گفته‌اند که مخالف محدودیت‌های طالبان بر آموزش دختران هستند و این محدودیت‌ها دیدگاه آنان را منعکس نمی‌کند.

بر اساس یافته‌های گزارش «هشدار جنسیتی» سازمان ملل متحد، ۹۲ درصد از اشتراک کنندگان گفته‌اند که دریافت آموزش متوسطه برای دختران مهم است.

در این گزارش همچنین آمده است که در میان مردان، ۶۳ درصد آنان پدری را که از آموزش دختران حمایت می‌کند، «متقی» توصیف کرده‌اند که نشانگر هم‌سویی عمیق آنان با حق آموزش دختران است.

در گزارش بخش زنان سازمان ملل متحد به پیامدهای ممنوعیت آموزش دختران و محدودیت‌های طالبان بر آنان نیز اشاره شده است.

بخش زنان سازمان ملل متحد در این گزارش پیش‌بینی کرده است که محدودیت‌های طالبان بر آموزش زنان تا سال ۲۰۲۶ میلادی، منجر به افزایش ۲۵ درصدی ازدواج کودکان، افزایش ۴۵ درصدی زایمان زودهنگام در میان دختران نوجوان و حداقل افزایش ۵۰ درصدی مرگ و میر مادران خواهد شد.

این نهاد همچنین پیش‌بینی کرده است که محدودیت‌های طالبان بر فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی زنان بین سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶، بیش از ۹۲۰ میلیون دالر به اقتصاد افغانستان، ضربه خواهد زد.

بر اساس گزارش بخش زنان سازمان ملل متحد، تأثیر این محدودیت‌ها فراتر از اقتصاد است و توانایی زنان برای تصور آینده‌ای را که در آن بتوانند کار کنند، رهبری کنند و مشارکت داشته باشند، به طور سیستماتیک، از بین می‌برد.

سوفیا کالتورپ در نشست خبری خود گفت که با این حال زنان افغانستان امید خود را از دست نداده‌اند و آن را به یک استراتژی و واکنش آگاهانه در مقابل سرکوب تبدیل کرده‌اند.

او خواستار پاسخ عملی به زنان و دختران افغا‌نستان در مقابل سرکوب طالبان شد و آن را یکی از بزرگ‌ترین «آزمون‌ها» جهان در زمینه‌ی برابری جنسیتی دانست.

طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را منع کرده‌اند.

این گروه پس از آن دانشگاه و انیستیتوت‌های طبی را نیز به روی زنان و دختران بست و آنان کاملا از آموزش عالی محروم کرد.

از اطلاعات روز حمایت کنید

در افغانستان، جایی‌ که آزادی‌ها سرکوب شده‌اند، اطلاعات روز به ایستادگی ادامه می‌دهد. ما مستقل هستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان و تلاش برای آینده‌ای برابر و آزاد است.
حمایت شما ادامه این راه را ممکن می‌سازد. حتی کمک کوچک یا همرسانی این پیام، گامی در دفاع از حقیقت و آزادی است.در کنار حقیقت بایستید. از اطلاعات روز حمایت کنید.

Donate QR Code

برای حمایت سریع و راحت با گوشی همراه خود، کافی است این کد را اسکن کنید.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *