close

کاردار سفارت امریکا: طالبان می‌گویند نظام ما چیزی است که مردم افغانستان می‌خواهند

کرن دیکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان می‌گوید که در سومین نشست دوحه، نمایندگان طالبان ادعا کردند که افغا‌نستان امروز در مسیری قرار دارد که مردم آن کشور می‌خواستند.

خانم دیکر که امروز (دوشنبه، ۱ اسد) در یک نشست آنلاین با شماری از خبرنگاران افغانستان صحبت می‌کرد، گفت: «من فکر می‌کنم این روایتی است که تنها شهروندان افغانستان می‌توانند تغییر دهند.»

کاردار سفارت امریکا در این نشست در مورد سومین نشست دوحه که با حضور هیأت طالبان برگزار شد، معلومات داد.

او گفت که در جلسه‌ی افتتاحیه، در مورد وضعیت عمومی افغانستان و گزارش «ارزیابی مستقل افغا‌نستان» بحث شد.

به‌گفته‌ی کاردار سفارت امریکا، رزماری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی افتتاحیه‌ی خود فورا به مسأله‌ی حقوق زنان در افغانستان اشاره کرد و بر اولویت‌های جامعه‌ی جهانی، از جمله حمایت از حکومت فراگیر، حقوق بشر و به‌ویژه حقوق زنان و نیاز به مبارزه‌ی مؤثر با تروریسم تأکید کرد.

خانم دیکر گفت که معاون دبیرکل سازمان ملل متحد به وضاحت در این نشست گفت که محدودیت‌ها بر حق آموزش و کار زنان «نقض حقوق بشر» است و خواستار پابندی طالبان به تعهدات بین‌المللی افغانستان شد.

کاردار سفارت امریکا گفت که نماینده‌ی طالبان در سخنرانی افتتاحیه، خواست‌های همیشگی این گروه را مطرح کرد و گفت که آنان خواستار تعامل مثبت و سازنده هستند و همچنین خواستار لغو همه‌ی تحریم‌ها، آزادی دارایی‌های مسدودشده‌ی افغانستان و عدم سیاسی‌سازی کمک‌های خارجی.

او افزود که نمایندگان ویژه‌ی کشورها در سخنرانی‌های افتتاحیه‌ی خود، «ارزیابی مستقل افغانستان» را تأیید کردند و زنان را در مرکز استراتژی‌های‌شان راجع به افغانستان قرار دادند.

به‌گفته‌ی خانم دیکر، نمایندگان ویژه‌ی کشورها یکی پس از دیگری به طالبان هشدار دادند که افغانستان نمی‌تواند با محروم کردن نیمی از جمعیت خود موفق شود، و همچنان خواستار رعایت کنوانسیون‌های سازمان ملل از سوی طالبان شدند.

خانم دیکر گفت که نمایندگان در عین حال از سازمان ملل متحد خواستند که پروسه و رهنمودی را برای اجرایی کردن «ارزیابی مستقل افغانستان» راه‌اندازی کند.

او گفت که شماری از نمایندگان کشورهای همسایه‌ی افغانستان و منطقه بر تعامل با طالبان تأکید کردند و هم‌زمان نگرانی‌های خود را در مسائل امنیت و مهاجران ابراز کردند و خواستار انسجام منطقه‌ای در مورد افغانستان و تشکیل حکومت فراگیر در این کشور شدند.

کاردار سفارت امریکا گفت که در بحث‌ها در مورد سکتور خصوصی و مبارزه با مواد مخدر نیز نمایندگان ویژه‌ی کشورها به محدودیت‌ها علیه زنان اشاره و تأکید کردند که اقتصاد افغانستان نمی‌تواند با انکار حق آموزش و کار نیمی از جمعیت خود، پیشرفت کند.

خانم دیکر گفت که در بحث با اعضای جامعه‌ی مدنی افغانستان بر گفت‌وگوی بیشتر با جامعه‌ی مدنی تأکید شد و افراد شرکت‌کننده تأکید کردند که آنان فقط از خودشان نمایندگی می‌کنند و نه از تمام جامعه‌ی مدنی افغانستان.

سومین نشست نمایندگان ویژه‌ی کشورها در امور افغانستان به میزبانی سازمان ملل متحد در روزهای ۱۰ و ۱۱ سرطان سال جاری در دوحه قطر و با حضور هیأت طالبان برگزار شد.

اشتراک طالبان در این نشست و عدم اشتراک نمایندگان زنان و جامعه‌ی مدنی در نشست اصلی و حذف بحث در مورد حقوق زنان و حقوق بشر از آجندای این نشست با انتقادات گسترده مواجه شد.

سازمان ملل متحد در حاشیه‌ی سومین نشست دوحه، نشستی را با حضور شماری از نمایندگان ویژه‌ی کشورها و هفت نفر تحت عنوان اعضای جامعه‌ی مدنی افغانستان برگزار کرد که این نشست نیز با انتقادات گسترده مواجه شد.

شماری از زنان شناخته‌شده اعلام کردند که در این نشست دعوت شده‌اند، اما به‌دلیل عدم دعوت زنان در نشست‌ اصلی، در این نشست «حاشیه‌ای» شرکت نمی‌کنند.

رزماری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد که ریاست سومین نشست دوحه را به عهده داشت، پس از این نشست گفت‌وگو با طالبان را مفید و صریح توصیف کرد و گفت نمایندگان کشورها نگرانی‌های خود را در مورد محدودیت‌ها بر حقوق زنان با طالبان مطرح کردند.