close
Photo: APP via Tribune

شناسایی آبله میمون در پاکستان؛ شهباز شریف بر غربالگری در فرودگاه و مرزها تأکید کرد

در پی شناسایی یک مورد ابتلا به آبله میمون در پاکستان، شهباز شریف، نخست‌وزیر این کشور به مقام‌های صحی دستور داده که وضعیت را دقیق تحت نظارت داشته باشند.

به گزارش رسانه اکپسرس تریبون، نخست‌وزیر پاکستان در جلسه‌ای در سطح بالا درباره‌ی اقدامات انجام‌شده برای مهار شیوع ویروس آبله میمون که ام‌پاکس نامیده شده، بر لزوم غربالگری مؤثر در فرودگاه‌ها، بنادر و مرزها تأکید کرده است.

وی همچنین به مسئولان صحی مرزی دستور داده است تا وضعیت را تحت نظارت دقیق قرار دهند.

نخست‌وزیر پاکستان به مرکز فرماندهی و عملیات ملی این کشور دستور داده است تا هوشیار بماند، ارزیابی‌های روزانه‌ی وضعیت را انجام دهد و از فراهم‌بودن تجهیزات و کیت‌های آزمایش لازم برای تشخیص ویروس ام‌پاکس اطمینان حاصل کند.

شهباز شریف همچنین بر اهمیت راه‌اندازی یک کارزار آگاهی‌دهی تأکید کرده است.

به گزارش اکسپرس تریبون، مسئولان صحی در این جلسه از کشف یک مورد ابتلا به ام‌پاکس در ناحیه مردان خیبرپختونخوا خبر دادند.

طبق این گزارش، این بیمار که اخیرا از خارج از کشور به پاکستان بازگشته بود، قرنطینه شده و وضعیت او پایدار گزارش شده است.

اکسپرس تریبون نوشته است که مقام‌های صحی پاکستان گفته‌اند که هیچ انتقال محلی ام‌پاکس شناسایی نشده است.

دولت‌های فدرال و ایالتی پاکستان کارزارهای آگاهی‌دهی را آغاز کرده‌اند و سازمان هواپیمایی این کشور (سی‌ای‌ای) بر پروازهایی که از خارج وارد می‌شوند نظارت می‌کند.

داکتر ملک مختار احمد، هماهنگ‌کننده‌ی نخست‌وزیر پاکستان در امور صحت اعلام کرد که دولت یک استراتژی جامع برای محافظت از مردم در برابر ویروس آبله میمون ایجاد کرده است.

او در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته است که نیازی به هشدار وجود ندارد، زیرا تا اکنون تنها یک مورد از ام‌پاکس در پاکستان گزارش شده است.

وی تصریح کرده است که اقدامات نظارتی و غربالگری در تمامی فرودگاه‌ها و مبادی ورودی در سراسر پاکستان برای نظارت بر موارد احتمالی اجرا شده است.

وی افزوده است افرادی که از افریقا، امریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس، که موارد ابتلا به ام‌پاکس در آن‌ها گزارش شده، برمی‌گردند، به دقت تحت نظر خواهند بود.

او جزئیات بیشتری در مورد ام‌پاکس در جهان ارائه کرده و گفته است که تقریبا ۹۹ هزار نفر در سراسر جهان مبتلا به ام‌پاکس هستند که ۲۰۰ مورد مرگ‌ومیر گزارش شده است.

ویروس ام‌پاکس از گروه ویروس‌های آبله است که ابتدا از حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شد، اما اکنون میان انسان‌ها نیز انتقال پیدا می‌کند.

به‌نوشته‌ی بی‌بی‌سی، این بیماری بیشتر در روستاهای دورافتاده در جنگل‌های بارانی استوایی افریقا، در کشورهایی مانند جمهوری دموکراتیک کنگو شایع است.

تب، سردرد، تورم، کمردرد و درد عضلات از علائم اولیه این بیماری است و در نهایت التهاب پوستی بروز می‌کند.

التهاب معمولا ابتدا بر روی صورت ظاهر شده و سپس به سایر قسمت‌های بدن، به‌ویژه کف دست‌ها و کف پاها گسترش می‌یابد.

ام‌پاکس از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا منتقل می‌شود، از جمله از طریق رابطه‌ی جنسی، تماس مستقیم با پوست و صحبت کردن یا تنفس در فاصله‌ی نزدیک.

همچنین ویروس می‌تواند از طریق لمس اشیای آلوده به آن، مانند ملحفه، لباس و حوله‌ منتقل شود.

تماس نزدیک با حیوانات مبتلا، مانند میمون‌ها، موش‌ها و سنجاب‌ها، یکی دیگر از راه‌های انتقال ام‌پاکس است.