close
@GMICafghanistan

مرکز خبرنگاران: در سومین سال حاکمیت طالبان، ۱۸۱ مورد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران ثبت شد

مرکز خبرنگاران افغانستان می‌گوید که در سومین سال حاکمیت طالبان بر افغانستان، ۱۸۱ مورد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران را ثبت کرده است.

این مرکز امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اسد) گزارش وضعیت آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان در سومین سال حاکمیت طالبان را نشر کرده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که موارد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران شامل ۱۳۳ مورد تهدید و ۴۸ مورد بازداشت خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای است.

براساس گزارش این مرکز، از میان خبرنگاران بازداشت‌شده، دو خبرنگار همچنان در زندان طالبان به‌سر می‌برند.

مرکز خبرنگاران افغانستان همچنین گفته است که محدودیت‌ها‌ی طالبان بر فعالیت آزاد رسانه‌ها و خبرنگاران نیز همچنان ادامه یافت و از این گروه در سال سوم حاکمیت خود، سه دستور محدودکننده‌‌ی جدید علیه رسانه‌ها و خبرنگاران صادر کردند.

به‌گفته‌ی این مرکز، خودداری رسانه‌ها از به کاربردن «اصطلاحات بیگانه»، ممنوع شدن عکاسی و تصویربرداری از نشست‌های رسمی و غیررسمی مقام‌های طالبان در قندهار و ممنوع شدن تماس تلفنی دختران با رادیوها و تلویزیون‌ها، دستوراتی هستند که طالبان در یک سال اخیر صادر کرده‌اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که موضع طالبان در قبال رسانه‌ها در سومین سال حاکمیت این گروه، یک‌دست نبود؛ درحالی‌که شماری از مقام‌ها از عملی کردن قانون رسانه‌های همگانی حکومت پیشین حرف می‌زدند، اما «دیده شد که نگرش فکری به‌شدت محافظه‌‌کار سنتی و مذهبی به موضوع آزادی بیان و رسانه‌های آزاد غالب است».

در گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان آمده است که در سومین سال حاکمیت طالبان، مشکلات اقتصادی رسانه‌ها به‌دلیل کاهش اعلانات تجاری، کمبود پروژه‌های حمایتی و افزایش فشار مالیاتی از سوی طالبان ادامه یافت.

این مرکز همچنین گفته است که در این سال خروج خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای از افغانستان ادامه یافت و شمار زیادی از خبرنگاران به هدف مهاجرت به کشورهای غربی، ایران و پاکستان رفتند.

براساس آمارهای مرکز خبرنگاران افغانستان، طالبان در دو سال اول حاکمیت خود بر افغانستان ۱۴ دستورالعمل محدودکننده علیه رسانه‌ها و خبرنگاران صادر کرده بودند.

این دستورالعمل‌ها طیف وسیعی از امور مربوط به رسانه‌ها را در برمی‌گیرد که از جمله‌ی آن اجبار مجریان زن به پوشیدن ماسک سیاه و ممنوعیت پخش موسیقی و نام گرفتن از گروه طالبان به‌عنوان حکومت افغانستان است.