وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان میگوید که در یک سال اخیر ۲۱ هزار و ۳۲۸ آلهی موسیقی را در سراسر افغانستان از بین برده است.
محبالله مخلص، رییس پلان و تقنین این وزارت امروز (سهشنبه، ۳۰ اسد) در یک کنفرانس خبری در کابل این آمار را بهعنوان یکی از دستآوردهای این وزارت اعلام کرد.
در جریان یک سال اخیر بارها گزارشهایی از جمعآوری و آتشزدن آلات موسیقی از سوی طالبان در ولایتهای مختلف کشور نشر شده است.
این گروه شنیدن موسیقی را «حرام» و از جملهی منکرات میداند و به همین دلیل آلات موسیقی را جمعآوری و آتش میزند.
رییس پلان و تقنین وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان همچنین از «اصلاح» نشرات صوتی، تصویری و چاپی رسانهها یاد کرد و گفت که در یک سال اخیر، نشرات رسانهها ۹۰ درصد «اصلاح» شده است.
بهگفتهی این مقام طالبان، اوقات اذان در «یک وقت» تنظیم گردیده است و ۴۶۰ بلندگو نیز برای پخش اذان در سطح شهر کابل نصب شده است.
این مقام وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان از تفتیش کمپیوترهای شخصی افراد در بازارهای کشور نیز خبر داد و گفت که در مدت یک سال، ۲۵ هزار و ۶۴۷ «فیلم غیراخلاقی» از این کمیپوترها پاک شده است.
او از بازداشت ۴۴۸ «تعویذنویس» و ۵۲۸ «ساحر» نیز یادآوری کرد و گفت که این افراد به مراجع عدلی و قضایی طالبان معرفی شدهاند.
براساس آماری که این مقام طالبان ارائه کرد، مأموران این وزارت در یک سال اخیر، فعالیت ۲۷ هزار و ۵۱۸ ادارهی دولتی و غیردولتی، ۴۱۹ هزار و ۳۶۹ مسجد، ۹۶ هزار و ۳۵۵ مرکز آموزشی و صحی، ۱۵ هزار و ۵۷۵ باشگاه ورزشی، ۶۸ هزار و ۹۷۹ هتل و رستورانت، ۳۹ هزار و ۲۱۸ حمام و سلمانی و ۵۰۰ خیاطی را بهمنظور رعایت دستورات این وزارت، بازرسی کرده و در مورد آن «اقدامات لازم» را انجام داده است.
حجاب
معین پلان و تقنین وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در کنفرانس خبری امروز گفت که طرح مسوده «رعایت حجاب شرعی از سوی زنان» آماده شده است و تصویب شده است.
او افزود که این طرح براساس دستور هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان آماده و از سوی او تصویب شده است.
بهگفتهی این مقام طالبان، وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان همچنین دارای یک «معینیت نظامی» است که مسوده انسجام و فعالیت آن نیز آماده شده است.
مأموران نظامی و محتسبان وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در یک سال اخیر بارها زنان و دختران جوان را در ولایتهای مختلف کشور، از جمله کابل به اتهام «بدحجابی» بازداشت کردهاند.
آنان از جمله در ماه دلو سال گذشتهی خورشیدی دهها دختر جوان را از منطقهی دشت برچی در غرب و خیرخانه در شمال کابل به اتهام «بدحجابی» بازداشت کردند.
بازداشت این دختران با واکنشها و محکومیت گسترده مواجه شد و شماری از عالمان برجستهی اهل تشیع اتهام بدحجابی دختران در غرب کابل را رد کردند.
بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در گزارشی گفت که مأموران وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، در راستای اجرای دستور رعایت حجاب مدنظر این گروه، عمدتا دختران را از مناطق شیعهنشین و تاجیکنشین بازداشت کردند.
فعالان حقوق زنان و حقوق بشر بازداشت زنان به اتهام «بدحجابی» از سوی طالبان را «اختطاف» خواندند و خواستار توقف آن شدند.