ضیااحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجهی طالبان اظهارات اخیر آصف درانی، نمايندهی ویژه پاکستان را رد کرده و گفته است درانی مشکلات و خطرهایی را که به افغانستان نسبت داده است، در حقیقت احتمال همهی آن از پاکستان دیده میشود.
آصف درانی، نمایندهی ویژه پاکستان در امور افغانستان هشدار داده که ممکن است حملهی دیگر مشابه با حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ از افغانستان سرچشمه بگیرد، زیرا جهان این کشور جنگزده را فراموش کرده است.
اما معاون سخنگوی وزارت خارجهی طالبان امروز (سهشنبه، ۳۰ اسد) در ایکس نوشته است که این اظهارات دور از واقعیتهای عینی است و تلاش برای مغشوشکردن افکار عامه پیرامون افغانستان پنداشته میشود.
او نوشته است: «مشکلات و خطرهایی را که نامبرده به افغانستان نسبت داده است، در حقیقت احتمال همهی آن از پاکستان دیده میشود.»
این سخنگوی طالبان اضافه کرده است که افغانستان اکنون کشور امن و باثبات است که بهجای اتکا به وام و کمکها از سایر کشورها، با استفاده از منابع خود در راستای خودکفایی اقتصادی تلاش میکند.
نمایندهی ویژه پاکستان در امور افغانستان همچنین هشدار داده است که حضور گروههای تروریستی مختلف، از جمله داعش خراسان چالش بزرگی برای منطقه و فراتر از آن است.
او گفته است: «نگرانی من این است که داعش خراسان در داخل افغانستان در حال افزایش است و این باید باعث نگرانی همه در منطقه و فراتر از آن بهدلیل اقدامات آنان (داعش) در ایران، اقدامات آنان در مسکو و همچنین بسیاری از عملیاتها در داخل پاکستان باشد. اگر این اتفاق میتواند در اینجا بیفتد، ممکن است در جای دیگر [نیز] اتفاق بیفتد.»
اما معاون سخنگوی وزارت خارجهی طالبان گفته است که این گروه «توانسته است که گروه فتنهگر داعش را کاملا سرکوب کند و درصورتیکه مخفیگاههای داعش در آنسوی خط دیورند از بین برده شوند، خطر این گروه میتواند کاملا از بین رود».
او در ادامه با اشاره به نگرانی پاکستان دربارهی حملات تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) گفته است که یک بار دیگر یادآوری میگردد که تیتیپی مسألهی داخلی پاکستان است و نیاز به راهحل داخلی دارد. تکل افزوده است: «حکومت افغانستان حسن نیت خویش را در گذشته به اثبات رسانیده است و دیگر باید نهادهای مؤثر پاکستان برای حل این مشکل اقدامات عقلانی و عملی انجام دهند.»
طالبان میگویند که در صورت تمایل دولت پاکستان، حاضر به میانجیگری میان اسلامآباد و تیتیپی هستند.
در اوایل به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، تیتیپی و دولت پاکستان با میانجیگری سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخلهی طالبان افغانستان به توافق آتشبس دست یافته بودند.