close

«شورای مقاومت»: تنها راه‌حل بحران افغانستان گفت‌وگوی معنادار و جامع است

«شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان» می‌گوید که تنها راه‌حل بحران افغانستان «تن دادن به گفت‌و‌گوهای معنادار، جامع و معطوف به تشکیل نظام مردم‌سالار و مبتنی بر قانون اساسی و عدالت اجتماعی است».

این شورا در اعلامیه‌ای که امروز (پنج‌شنبه، ۲۵ اسد) به‌مناسبت سومین سالروز سقوط کابل منتشر کرده، گفته است که «آنچه تحت عناوینی چون خلافت و امارت در مخیله بدوی سران طالبان جریان دارد، مخالف ارزش‌های جهان‌شمول بین‌المللی و کرامت انسانی است».

در اعلامیه‌ی این شورا تأکید شده است که «حل بحران افغانستان و برقراری ثبات سیاسی تنها یک راه دارد و آن گردن نهادن به اراده‌ی عمومی و حاکمیت مردم است».

«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» همچنین امروز یک نشست مجازی را به‌مناسبت سومین سالروز سقوط کابل برگزار کرد.

محمداسماعیل‌خان، رییس دوره‌‌ای این شورا در این نشست گفت که سقوط افغانستان یک‌شبه نبود و این کشور با «معاهده‌ی ننگین دوحه» به کام طالبان سقوط کرد.

او همچنین گفت که رهبران سیاسی افغانستان در روزهای سقوط ولسوالی‌ها و ولایت‌ها بدست طالبان، «بی‌تفاوتی» و «بی‌توجهی» کردند.

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و از اعضای «شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» در این نشست در پیامی طالبان را یک «گروه انحصارطلب» خواند.

در پیام محقق آمده است که طالبان تا اکنون به هیچ کدام از خواست‌های مردم افغانستان، سازمان ملل متحد، کشورهای همسایه و سایر کشورهای جهان مبنی بر گفت‌وگوی بین‌الافغانی، مشارکت سیاسی، حکومت همه‌شمول، رعایت حقوق اقوام و مذاهب و حقوق زنان در عرصه‌‌های کار و تحصیل اعتنایی نداشته است.

در اعلامیه‌‌ی «شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» نیز آمده است که طالبان باوری به حاکمیت اراده‌ی عمومی، حاکمیت قانون و روندهای دموکراتیک ندارند و انتظاراتی چون تشکیل حکومت فراگیر، رعایت حقوق بشر و احترام به آزادی‌های اساسی شهروندان از این گروه «بیهوده» است.

این شورا از کشورهای منطقه و جهان خواسته است که از تعامل یک‌جانبه و «امتیازدهی» به طالبان خودداری کنند و به مطالبات مردم افغانستان احترام بگذارند.

در سومین سالروز سقوط کابل و تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغانستان، گروه‌های سیاسی دیگر کشور نیز از گفت‌وگو به‌عنوان راه‌‌حل بحران کشور تأکید کردند.

اما طالبان در اعلامیه‌ای که به این مناسبت صادر کردند، بر دفاع از نظام خود تأکید کردند و از مردم خواستند که به‌دلیل «برقراری نظام اسلامی» از سوی این گروه، شکرگزار باشند.